Anina kuhinja

Biskvit s smetanovo vanilijevo kremo

Stepen sneg. V največji posodi zmiksani rumenjaki s sladkorjem. Poleg moka s pecilnim praškom, mleko, olje.   Nepečen biskvit.   Mleko v večji posodi. V kozarcu zmešan prašek za puding s sladkorjem in mlekom.   Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom.   Levo stepena smetana. Desno ohlajen puding.   Končna vanilijeva krema.  …

Preberi več

Brezmesna enolončnica s fižolom in testeninami

Praženje čebule.   Dodan narezan krompir k prepraženi čebuli.   Še neskuhana enolončnica z dodanimi začimbami.   Na koncu dodan paradižnikov koncentrat v že bolj ali manj končani enolončnici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 srednje velika čebula – 4 srednje veliki krompirji – 4 pesti testenin ( svedrčkov…

Preberi več

Sirove francoske štručke

Moka, sol in olje v posodi. Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v luknjico na sredini moke. Dodajanje sira v testo. Surovi sirovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode – 25 g kvasa – 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke – 1 zravnana…

Preberi več

Rolada z mascarponejevo kremo in višnjami

Stepen sneg ob ostalih sestavinah.   Končana zmes za rolado.   Pečen biskvit za rolado.   Prevrnjen biskvit na zelo vlažni kuhinjski krpi. Peki papir še ni odstranjen.   Odstranjen peki papir. Biskvit potresen z sladkorjem v prahu.   Vmešavanje mascarpone sira v stepeno sladko smetano.   Zvijanje rolade skupaj s servetom.   Odvita ohlajena…

Preberi več

Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo

V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula.   V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk )   Narezan del hobotnice.   Narezane vse sestavine razen peteršilja.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…

Preberi več