Kuhane testenine in izdolbena bučka. Popečena piščančja salama in čebula. Narejena omaka. Pripravljen nadev in bučke. Bučke pred peko. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15-20 minut ČAS PEKE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 1 srednje velika cukini bučka – 60 – 70 g kuhanih svederčkov ( testenin ) – 2…
Cesarska solata
Rezanje rukole in solate. Dodana koruza k solati in rukoli. Ribanje feta sira. Preliv iz majoneze. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 solati – 2 osebi. SESTAVINE: – 200 g piščančjega mesa – 2 pesti češnjevih paradižnikov – 1 mala zelena solata – 2 pesti rukole – 1 mala…
Biskvit s smetanovo vanilijevo kremo
Stepen sneg. V največji posodi zmiksani rumenjaki s sladkorjem. Poleg moka s pecilnim praškom, mleko, olje. Nepečen biskvit. Mleko v večji posodi. V kozarcu zmešan prašek za puding s sladkorjem in mlekom. Pečen biskvit v ozadju. Spredaj mleko z rumom. Levo stepena smetana. Desno ohlajen puding. Končna vanilijeva krema. …
Tunin namaz s česnom in baziliko
Narezan česen in bazilika. Popečen česen in bazilika. Tuna jajce in popečen česen in bazilika v posodi. Vse sestavine za namaz. Končan namaz. Nepečeni obloženi kruhki na peki papirju. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 – 15 minut ČAS PEKE: 10 minut Za približno 15-20 namazanih kruhkov. SESTAVINE: – 2…
Brezmesna enolončnica s fižolom in testeninami
Praženje čebule. Dodan narezan krompir k prepraženi čebuli. Še neskuhana enolončnica z dodanimi začimbami. Na koncu dodan paradižnikov koncentrat v že bolj ali manj končani enolončnici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 srednje velika čebula – 4 srednje veliki krompirji – 4 pesti testenin ( svedrčkov…
Sirove francoske štručke
Moka, sol in olje v posodi. Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v luknjico na sredini moke. Dodajanje sira v testo. Surovi sirovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode – 25 g kvasa – 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke – 1 zravnana…
Rolada z mascarponejevo kremo in višnjami
Stepen sneg ob ostalih sestavinah. Končana zmes za rolado. Pečen biskvit za rolado. Prevrnjen biskvit na zelo vlažni kuhinjski krpi. Peki papir še ni odstranjen. Odstranjen peki papir. Biskvit potresen z sladkorjem v prahu. Vmešavanje mascarpone sira v stepeno sladko smetano. Zvijanje rolade skupaj s servetom. Odvita ohlajena…
Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo
V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula. V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk ) Narezan del hobotnice. Narezane vse sestavine razen peteršilja. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…
Umešana jajčka z lisičkami
Narezan česen, čebula, peteršilj in lisičke. Popečen česen in čebula. Popečen česen, čebula in lisičke. Vse sestavine v posodici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 20 minut ( všteto praženje čebule in končno kuhanje ) Za 2 osebi. SESTAVINE: – pest lisičk – 1 mala čebula – 2 stroka…
Tunini polpeti z gorčico
Popečena čebula. Vse sestavine v posodi. Ustvarjanje polpetov. Peka polpetov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 7-8 minut Za 5 polpetov. SESTAVINE: – 1 mala čebula – 2 beli štručki ( skupaj 120 g ) – 2 mali konzervi s tuno – 1 jajce – 1 žlica gorčice –…