Sestavine:
- 4 koruzne tortilje
- 1-2 čajni žlički gorčičnih semen
- 2-3 žlice čilijevega olja (lahko ga nadomestite s sončničnim ali olivnim)
- 500 gramov lososa
- 3 zvrhane žlice lahke majoneze
- 3 zravnane žlice gorčice
- 1/2 čajne žličke peteršilja
- 4 čajne žličke limoninega soka
- 12 kaper
- 4 manjše pesti sveže mlade špinače
- sol in črni poper po okusu
Postopek:
Natisni- Tortilje ovijemo v vlažno, skoraj že mokro krpo in položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 2-3 minute, da se dobro segrejejo in navlažijo.
- Gorčična semena zmeljemo v možnarju.
- Tople tortilje premažemo s čilijevim oljem in potresemo z zmletimi gorčičnimi semeni. Položimo jih na rešetke in pečemo 6-10 minut. Med peko jih spremljamo, saj se hitro lahko zapečejo preveč. Ko robovi postanejo zlato rjavi, jih odstranimo in položimo s spodnjim delom navzgor, da se ohladijo z odprtimi stranicami.
- Limonin sok, peteršilj, kapre, ščepec soli in popra zmeljemo v možnarju, da dobimo fino omako. Omako vmešamo v majonezo in gorčico.
- Špinačo operemo in osušimo.
- Lososu s pinceto odstranimo koščice, ga posolimo in popopramo, ter popečemo na olju. Začnemo s praženjem na strani s kožo.
- Pečenemu lososu odstranimo kožo in ga nadrobimo na grobe večje koščke. Razporedimo ga v pripravljen takos, prelijemo z omako in dodamo pest špinače.
- Takose takoj postrežemo.
Takose smo pripravljali na mojem tečaju in ker so poželi najboljše odzive, sem se odločila da recept delim z vsemi vami. 🙂