Sestavine:
- 2 jajci
- 6 žlic sončničnega olja
- 1/3 čajne žličke soli
- 250-300 gramov pirine ali navadne moke
- 2 dcl mleka
- 1 vanilijev strok
- 3 žlice sladkorja
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- javorjev sirup
Postopek:
Natisni- V dve posodi ločimo jajca na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg.
- Rumenjakoma dodamo sladkor in semena vanilijevega stroka in ju penasto umešamo, da narasteta in postaneta svetlo rumene barve.
- Takrat dodamo mleko, sol, tri žlice olja in primešano moko s pecilnim praškom. Vse skupaj dobro premešamo. Z metlico nežno vmešamo sneg.
- V ponvi s preostalim oljem pokrijemo dno in ga segrejemo na srednjo do višjo temperaturo (6 od 9). V segreto olje vlijemo zmes. Pražimo jo na eni strani, dokler ne pridobi zlato rjave barve. Takrat jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
- Pečeno pecivo razrežemo na trikotnike, serviramo in prelijemo s sirupom.