Anina kuhinja

Sladki trikotniki carskega praženca z javorjevim sirupom

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 15

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 6 žlic sončničnega olja
  • 1/3 čajne žličke soli
  • 250-300 gramov pirine ali navadne moke
  • 2 dcl mleka
  • 1 vanilijev strok
  • 3 žlice sladkorja
  • 1/2 čajne žličke pecilnega praška
  • javorjev sirup

Postopek:

Natisni
  1. V dve posodi ločimo jajca na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg.
  2. Rumenjakoma dodamo sladkor in semena vanilijevega stroka in ju penasto umešamo, da narasteta in postaneta svetlo rumene barve.
  3. Takrat dodamo mleko, sol, tri žlice olja in primešano moko s pecilnim praškom. Vse skupaj dobro premešamo. Z metlico nežno vmešamo sneg.

  4. V ponvi s preostalim oljem pokrijemo dno in ga segrejemo na srednjo do višjo temperaturo (6 od 9). V segreto olje vlijemo zmes. Pražimo jo na eni strani, dokler ne pridobi zlato rjave barve. Takrat jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

  5. Pečeno pecivo razrežemo na trikotnike, serviramo in prelijemo s sirupom.