Anina kuhinja

Pirina žitna kašica s suhimi slivami in hruškami

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 100-200 ml

Sestavine:

  • 1 zrela hruška
  • 5 suhih sliv
  • na 100 ml sadne kaše: 2-3 žlice Bio polnozrnate pirine kaše – Natur aktiv Baby
  • ščepec cimeta (po dopolnjenem 9 mesecu starosti)
  • 2-3 dcl vode

Postopek:

Natisni
  1. Hruško operemo, olupimo in jo razkoščičimo. Narežemo jo na manjše kocke in zalijemo z vodo. Dodamo suhe slive. Voda naj sestavini dobro pokriva.
  2. Posodo pokrijemo in vse skupaj zavremo. Takrat temperaturo znižamo in kuhamo nadaljnjih 20 minut oziroma toliko časa, da se slive dobro napihnejo in zmehčajo.
  3. Polovico hruške in sliv odstranimo, saj ne želimo da je kaša pregosta. Ostalo vsebino temeljito zmiksamo, da dobimo kot nekakšni gosti sok.Če naš malček že rad sprejme koščke, lahko sadje manj temeljito zmiksamo ali pa le pretlačimo z vilico.
  4. Ko pripravljen sadni/gosti sok doseže temperaturo 40-50 stopinj, vanj z vilico vmešamo polnozrnato pirino žitno kašo. Začnemo z dvema žlicama instantne žitne kaše. Če presodimo, da želimo še bolj gosto kašo, dodamo še eno žlico instantne žitne kaše.
  5. Počakamo, da se kaša ohladi na temperaturo 37 stopinj in jo postrežemo.

Kašica je primerna od 6 meseca naprej, saj vsebuje gluten in suho sadje.

Namesto suhih sliv lahko uporabite rozine. Namesto hrušk pa jabolka.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.