Pripravljeno meso. V ospredju tolkalo. V ozadju pripravljen krožnik obložen s papirnatimi brisačkami. Pripravljeni krožniki za cvretje. V prvem so zžvrkljana jajca, v drugem moka, v tretjem kruhove drobtine. Pripravljena zelenjava v eni solatni posodi. Rezanje ocvrtega piščanca. Narejen solatni preliv iz fetaki sira in korenja. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE:…
Hrustljavi mehiški sendviči
Narezana čebula in paprika. Pripravljeni nepečeni toast kruhki. Popečena čebula in paprika. Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano. Popečeni toast kruhki. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi. SESTAVINE: – 8 toast rezin – 60 g rdečega fižola iz konzerve – 1…
Sojini špageti v barvni omaki s papriko in koruzo
Narezana paprika in pelati na delovni površini. Praženje čebule v ponvi. Popražena paprika in čebula. Narejena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 200-300 g sojinih špagetov – 1 srednje velika vijolična čebula– polovica manjše rdeče paprike– polovica manjše zelene paprike– polovica manjše oranžne paprike– 200 ml paradižnikovih pelatov– 100 g…
Gratiniran kuhan krompir z vijolično čebulo
Narezana čebula. Popečena čebula. Zmešano mleko z moko. Narejena omaka. Prvi sloj krompirja in omake. Drugi sloj krompirja. Zadnji sloj krompirja. Krompir potresen s sirom pripravljen na peko. Pečen gratiniran krompir. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure Za 5 oseb. SESTAVINE: – 10-12 manjših krompirjev– 1 večja vijolična čebula– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti…
Jajčni solatni preliv
ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za eno srednje veliko solatno skledo. SESTAVINE: – 1 veliko mehko kuhano jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– ščep soli in popra OPIS PRIPRAVE: Jajce mehko skuhamo. ( več nasvetov kako mehko skuhati jajce najdete tukaj ) Nato ga olupimo in ohladimo. Takšnega z vilico dobro zmečkamo in mu dodamo…
Sezamove francoske štručke
Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v posodo z moko oljem in soljo. Narejeno testo pred vzhajanjem. Sezamova hlebčka. Nepečeni sezamovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode– 25 g kvasa– 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke– 1 zravnana čajna žlička soli– 1 čajna žlička…
Mlečni napitek – milkshake iz hrušk in banan
Narezana hruška in banana. Narejen mlečni napitek pred dodajanjem limoninega soka. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 1 zrela hruška– 1 banana– 2-3 dcl mleka– 1 žlica sladkorja– sok polovice manjše limone OPIS PRIPRAVE: Hruški odstranimo pecelj, peške in muho, ter jo narežemo v električni mešalnik. Prav tako narežemo olupljeno…
Regratova solata s piščancem in jajčnim prelivom
Začinjen piščanec. Kuhanje jajca. Narezan regrat in olupljen kuhan krompir. Pečen piščanec. Narejen jajčni preliv. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 300 g piščančjih prsi– 6 večjih pesti regrata– 6 majhnih kuhanih krompirjev– 1 jajce– 1 zvrhana žlica majoneze– 2 žlici olivnega olja– 2-3 žlici kisa – ščep soli, popra OPIS…
Metrski kolač malce drugače
Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Stepeni rumenjaki in sladkor. ( enako pri svetlem in temnem biskvitu ) Presejanje moke, pecilnega praška, kakava in čokolade v prahu v stepene rumenjake s sladkorjem, katerim je bil dodano mleko in olje. Vmešavanje snega v preostale sestavine. Nepečen temni biskvit v…
Sirov zavitek / štrudelj s pehtranom
Olje sol in moka v posodi. Vmešavanje mlačne vode v preostale sestavine. Narejeno testo. Razvelečno testo namazano z nadevom na spodnjem delu in s kislo smetano na zgornjem delu. Prepognjeno testo, namazano na spodnjem delu z nadevom, na zgornjem pa s kislo smetano. Zvito testo. Nepečeni štrudelj na pekaču. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za…