Recept ali bolje povedano nasveti, kako skuhati testenine, so namenjeni tistim, ki se prvič soočate s tem. Kuhanje testenin. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut OPIS PRIPRAVE: Začnete z segrevanjem vode, ki ji dodajte kar nekaj soli (voda naj bi bila tako slana kot morska voda). Recimo za 2 litra vode, dobra žlica soli. Pomembno…
Testenine s tunino omako
Testenine s tunino omako so ena izmed najbolj enostavnih, hitro pripravljenih in odličnih jedi. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 2 konzervi tunine ( priporočam rio mare )– 250 ml smetane za kuhanje– 3 žlice sončničnega olja – ščepec bazilike, vegete, soli in popra– 300 g testenin OPIS PRIPRAVE: …
Ajdovi žganci z ocvirki
ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 1/2 kg navadne moke – 1/2 kg ajdove moke – 1,5 l vode – približno 2 čajni žlički soli– 5-6 polnih žlic ocvirkov OPIS PRIPRAVE: Najprej v večji posodi zavremo soljeno vodo. Ko zavre, posodo odmaknjemo iz vroče plošče in nanjo počasi…
Testenine z bučkinim Pestom
Pésto je začimbna omaka v obliki paste. Izvira iz italjanske kuhinje in se uporablja predvsem skupaj s testeninami in rezanci. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 100 g bazilike – 70 g praženih bučnih semen – približno 1 dcl bučnega olja ( lahko tudi malo manj ) – 60 g…
Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado
Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado, je zelo enostaven in preprosto slasten! Veliko sreče pri peki. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Presejanje moke in pecilnega praška v ostale sestavine. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit v pekaču. Namazan spodnji del razpolovljenega biskvita. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc–…
Tatarska omaka
Tatarska omaka je primerna kot priloga k raznim ocvrtim jedem in prav tako k mnogo drugim jedem. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS TRAJANJA: 5 minut SESTAVINE: – 8 zvrhanih žlic majoneze – 1 zravnana žlica gorčice – 3 srednje velike kisle kumarice – 1/4 manjše čebule – 1 zelo majhen česen – 6 vejic (velikosti prb. 6…
Sneg
Recept za sneg je namenjen tistim, ki snega še nikoli niste poskusili naresti in tako spada med osnove kuhanja. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS TRAJANJA: 5-10 minut OPIS PRIPRAVE: Beljake ločimo od rumenjakov. Poskrbimo da med beljaki ni nobene sledi rumenjakov, saj se drugače sneg ne bo naredil. Nato stepamo beljake s električnim mešalnikom na največji hitrosti…
Biskvit s čokolado
Biskvit s čokolado je enostavna pa vendar zelo okusna sladica. Priporočam jo če nimate veliko časa pa bi vseeno radi nekaj domačega postregli. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Sneg iz beljakov obrnjen na glavo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc– 11 zravnanih žlic sladkorja– 12 polnih žlic moke– 10 žlic…
Stopljena čokolada
Recept za stopljeno čokolado je za tiste, ki tega niste še nikoli počeli, in je seveda štet pod osnove kuhanja. Večinoma se čokolada topi na pari, toda jaz jo pripravljam malo drugače. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS TRAJANJA: 10 minut SESTAVINE: – 400 g jedilne čokolade– 170-200 g masla – 1 žlica sladkorja v prahu OPIS PRIPRAVE: …
Testenine z zelenjavno omako
Testenine z zelenjavno omako so zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE : približno pol ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: – 3 do 4 velike žlice sončničnega olja – 200-300 g testenin – ½ zelene paprike – ½ rumene paprike – ½ rdeče paprike – …