Za danes pa imam za vas pripravljena nesramno dobra bedrca, s katerimi nimate praktično nič dela. 🙂 Pa naj vas nič ne skrbi temno rjava do črna barva kože. Koža se lepo olupi in spodaj vas čaka lepo svetlo meso. Je pa res, da je tudi koža čisto preveč dobra, da bi jo vrgli stran. No, odločitev je na koncu vaša.
P.S: Že več kot 900 nas je na facebook strani. Hvala vsem! 😉
Za 4 bedrca.
Čas priprave: 2 uri (dela je 10 minut)
Sestavine:
– 4 bedrca
– 2 žlici medu
– 1,5 žlice sojine omake
– 2 žlici balzamičnega kisa
– 1 čajna žlička rjavega sladkorja
– ščepec soli
– 1-2 čajni žlički sezama
Opis priprave:
Vse sestavine razen bedrc, dobro zmešamo, da dobimo marinado.
V marinadi povaljamo bedrca.
Vzamemo dve plastični vrečki ali plastično posodo in vse skupaj prestavimo tja. Dobro zapremo
in položimo v hladilnik za vsaj eno uro (pa tudi že samo pol ure, bo boljš kot nič). Ali še bolje čez noč, če vam čas to dopušča.
Po tem času pečico segrejemo na 220 stopinj. V pekač preložimo bedrca
in odvečno marinado prelijemo v posodico.
Pečemo jih 45 minut. Med peko jih večkrat obrnemo. Po tem času marinado, ki nam je ostala segrejemo in z njo dobro premažemo bedrca.
Pečemo jih še 10 minut, nato pa jih vzamemo ven iz pečice. Prekrijemo jih z aluminijasto folijo za še nadaljnih deset minut.
Postrežemo zraven raznih solat ali krompirjevih jedi.
Dober tek 🙂
Ja, ja, jaaa, zanima nas :)) Kar objavi kaj, za tiste, ki težko čakamo februar 😛
Hihi, bom bom 😉
Jaz tudi včasih pripravim bedrca na podoben način, le da izpustim med, ker ga pri nas ne maramo. 🙂
Kakšnega utrinka s snemanja oddaj bomo seveda zeloooooo veseli, ker že nestrpno čakamo februar! 🙂
Včeraj naredila za kosilo… Super okusnoooo:)
Super ;)Hvala da si sporočila. 🙂
Mmm kak ze disijo…pravkar se pecejo.. jih pripravljam za praznicno kosilo ker so bozanska!!!
Tanja, upam da so dobro uspele. 😉 Vesela, sem da ti je recept všeč. 🙂
Prelep pozdravček,
Ana
odlične so bile!!!!!!!!! hvala Ana za vse recepte!!! komaj čakam da jih še več sprobam (zaradi službe mi le vikendi dopuščajo bolj svobodno kuhanje, ampak je takrat toliko lepše 🙂 )
pozdravček iz maribora,
Tanja
Tanja, super. :)) Prav polepšala si mi dan. Hvala, ker si sporočila. 🙂
Če te bo kadarkoli zanimalo kaj glede receptov pa kar piši, ti bom z veseljem pomagala, če bom le znala. 🙂
Lep pozdravček,
Ana