Že nekaj dni me na kuhinjskem pultu čaka pehtranka, ki nekako ni našla poti v najine želodčke. In ker je že lepo zgubila ves svoj sočen šarm, sem se odločila, da jo namesto običajnega načina (ko je nadrobim v mleko) porabim na malce bolj domiseln način.
Na tak način lahko porabite katerokoli pecivo, kolač, potičko, kruh, ki vam je ostal. Poleg tega ste lahko še bolj kreativni in si zraven umešate še kakšno slastno sestavino, kot so: rozine, kakav, čokolada, oreščki,…
Za 3 ramekine.
Čas priprave: 10 minut + 25-30 minut peke
Sestavine:
– 2-3 pesti nadrobljene potičke ali kateregakoli peciva, ki vam je ostal in ga je svežina že lepo zapustila
– 2 večja jajca
– 3 dcl mleka
– 2 žlici sladkorja (manj ali več odvisno od sladkosti peciva, ki ga uporabljate)
Opis priprave:
Pecivo natrgamo. Ostale sestavine temeljito stepemo.
Pecivo nadevamo v ramekine in ga prelijemo s pripravljeno polivko.
Vse skupaj za 25-30 minut položimo v segreto pečico na 190 stopinj.
Veselo sladkanje 😉
Tole bo pa prav prišlo 🙂 Sem ravno premišljevala, kaj naj s potičko, ki je presuha 🙂
No, super 😉 Jaz sem imela isti problemček 😉
O super, jst mam tud pehtranovo poticko cakajoco da se je kdo loti. Ponavadi jo pojem s kavo ampak je je prevec. BOm se tegale lotila danes, super ideja!
Sem vesela, da ti je ideja všeč in ti bo prišla prav 😉
Sem naredila danes-njamiiii!
Super! 😉 Hvala, ker si sporočila. 🙂