Anina kuhinja

Porabimo staro potičko / biskvit recept

Že nekaj dni me na kuhinjskem pultu čaka pehtranka, ki nekako ni našla poti v najine želodčke. In ker je že lepo zgubila ves svoj sočen šarm, sem se odločila, da jo namesto običajnega načina (ko je nadrobim v mleko) porabim na malce bolj domiseln način.

Na tak način lahko porabite katerokoli pecivo, kolač, potičko, kruh, ki vam je ostal. Poleg tega ste lahko še bolj kreativni in si zraven umešate še kakšno slastno sestavino, kot so: rozine, kakav, čokolada, oreščki,…

Za 3 ramekine.

Čas priprave: 10 minut + 25-30 minut peke

Sestavine:

– 2-3 pesti nadrobljene potičke ali kateregakoli peciva, ki vam je ostal in ga je svežina že lepo zapustila
– 2 večja jajca
– 3 dcl mleka
– 2 žlici sladkorja (manj ali več odvisno od sladkosti peciva, ki ga uporabljate)

Opis priprave:

Pecivo natrgamo. Ostale sestavine temeljito stepemo.

Pecivo nadevamo v ramekine in ga prelijemo s pripravljeno polivko.

Vse skupaj za 25-30 minut položimo v segreto pečico na 190 stopinj.

Veselo sladkanje 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.