Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 28.10.2024, v dostavo predana 8.11.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Rožnati frosting / glazura iz kremnega sira za tortice

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in za okraske (tukaj).

Čas priprave: 10 minut

Za 15 tortic.

Sestavine:

– 80 g masla
– 155 g kremnega sira
– 300 g sladkorja v prahu
– 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata
– 1/6 čajne žličke rdečega barvila v gelu (naročite ga lahko preko spleta, ker ga pri nas ni mogoče dobiti – vsaj kakor vem jaz)

Opis priprave:

Maslo vzamemo iz hladilnika nekaj minut preden ga bomo uporabljali.

Stepemo ga da se lepo razdrobi in postane kremast. Nato mu dodamo hladen sir in oboje skupaj zmiksamo na srednji hitrosti. (miksamo le minutko)

Nato dodamo sladkor in ekstrakt.

Vse skupaj miksamo na srednji hitrosti, dokler vse skupaj ne postane penasto.

Dodamo barvilo,

na hitro zmešamo

in okrasimo tortice.

Ko so okrašene, jih vsaj za 20 minut položimo v hladilnik, da se glazura malce strdi.

Veselo ustvarjanje 🙂

Komentarji

  1. Živjo!
    Mene pa zanima, kakšen je ta kremni sir? Kje se ga dobi? Kaj pa vanilijev koncentrat? Imajo to vse v bolj založenih Sparih, Mercatorjih…?

    Hvala za odgovor! 🙂

    1. Super, najlepša hvala za informacijo. Sem očitno zgrešila prispevek, kjer si o kremnem siru že pisala 🙂
      Upam, da mi uspejo teli cupcaksi čez vikend 🙂

      Lp
      S

  2. Zdravo Ana.
    Odkar sem odkrila tvoj blog, te z veseljem spremljam. 🙂 Sprobala sem tudi že kar nekaj tvojih receptov, za kar lahko rečem le: "Kapo dol." Prav vsak je odličen.
    Rada bi sprobala tudi tale recept in zato me zanima, če lahko napišeš kje kupuješ rdeče barvilo v gelu?
    Najlepša hvala že vnaprej in veliko kuharskih uspehov še naprej ti želim.

    Lp

  3. Zdravo!

    Tudi jaz sem že probale naredit tele kolačke in so fenomenalni. Moti me samo to da se v kremi čuti sladkor ,kot da bi dala navadnega in ne v prahu. Sem naredila kaj narobe??
    Lp

    Tanja

    1. Živjo Tanja 🙂

      Vesela sem, da ti je recept za kolačke všeč. 🙂 Glede sladkorja, pa mislim da je lahko težava le v tem, da si maslo, sir in sladkor premalo časa stepala. Naslednjič ga stepaj dlje, pa bova videli če je bil v tem problem.

      Lep pozdravček,
      Ana

    2. Zdravo!

      Hvala za odgovor,bom probala in sporočila!
      Naj še enkrat poudarim,da si zakon!!!!! In,da mi je najbolj všeč,ker si vzameš čas in odpišeš.
      Ostani taka kot si 'SIMPLE THE BEST'. 🙂

      Lp

      Tanja

    3. Oh sploh ni kaj. Mi je v največje veselje. Prav tako kot si ti vzameš čas in mi pišeš, si ga bom tudi vedno jaz zate in ti odpisala. Zelo cenim, da spremljaš moj blog. Že komaj čakam, da ga spet začnem pisati. 🙂

      Pa le sporoči kako ti bo naslednjič uspelo. 🙂

      Prelep vikend ti želim,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.