Anina kuhinja

Zelje po kenijsko z gorčico in karijem / curryem

Za 2 osebi.

Čas priprave: 15 minut

Sestavine:

– 1/4 večje glave zelja
– 1 mala čebulica
– 2 manjša stroka česna
– 1 čajna žlička gorčice – priporočam celozrnato (ali po domače gorčica z zrni-najdete jo v vseh večjih supermarketih)
– 1 čajna žlička currya
– 1 dcl jušne osnove (če ne gre drugače jo lahko izpustite)
– ščepec soli in popra

Opis priprave:

Zelje narežemo na večje rezine. (poljubno lahko tudi na kocke) V ponvi popečemo na drobno narezano čebulo. Ko lepo zarumeni

dodamo narezan česen in pražimo dokler česen ne spusti vonja. Takrat dodamo gorčico, curry in vse skupaj premešamo.

Dodamo zelje in vsebino pražimo kakšno minutko,

nato pa zalijemo z jušno osnovo.

Vsebino kuhamo na srednji do višji vročini dokler juha ne izhlapi. Po potrebi solimo in popramo.

Zelje postrežemo zraven krompirjevega jogurtovega pireja(recept zanj-tukaj)ali zraven drugih mesnih ali krompirjevih jedi.

Dober tek 😉

Komentarji

  1. O, enkrat malo drugače! Jaz sem zmeraj tako zaplankana kar se zelja tiče: kislo in s klobaso 😀
    To pa je definitivno vredno poskusiti.

  2. Zakaj pa po kenijsko? Ne uporabljajo curryja v tiskih krajih,gorčična semena tudi značilnost tamkajšnje kuhinje? Saj, morda zapletam, a ker spremljam kulinarično sceno, me zanima tudi, zakaj ima neka jed ime po neki državi, med sestavinami pa nič značilnega?
    Lep pozdrav, z

Komentarja ni mogoče oddati.