Za 2-3 osebe.
Čas priprave: 1 ura
Sestavine:
– 6 palačink (recept zanje-tukaj)
– 3 zvrhane žlice skute
– 3 žlice kremnega sira / namaza
– 2 jajca
– 3 žlice sladkorja
Za polivko:
– 2 jajca
– 250-300 ml kisle smetane
– 3-4 žlice mleka
– 2 žlici sladkorja
Opis priprave:
Pripravimo si manjši pekač in dve skodelici. V eno dodamo 2 jajca, skuto, sir in sladkor, ter vse skupaj dobro premešamo da dobimo dokaj redko zmes-nadev.
S tremi dobrimi žlicami pripravljenega nadeva nadevamo vsako palačinko posebej
in jo zvijemo.
Palačinke naložimo v pekač.
V drugi posodi dobro zmešamo 2 jajca, kislo smetano, mleko in sladkor. S tako pripravljeno polivko prelijemo zvite palačinke.
Vse skupaj za 35-40 minut položimo v segreto pečico na 180 stopinj.
Veselo sladkanje 😉
Danes pa ti v naročje položim samo eno lepo misel :o)))
"Nobena kuharica ne kuha sama.
Tudi ko je najbolj sama,
jo v kuhinji obdajajo pretekli rodovi kuharic,
nasveti in jedilniki sedanjih kuharic
in pisateljice kuharskih knjig."
(Laurie Colwin)
Hvala Odmevčica 😉 Tvoje misli in besede mi vedno veliko pomenijo. 🙂
Odličen recept, danes sem ga naredila in je bilo vsem všeč 🙂
Super 😉 Hvala, ker si sporočila. 🙂
3 žlice kremnega sira / namaza … Ana lahko kakšen konkreten predlog?
Hvala 🙂
Predlog? Misliš namesto kremnega sira? Brez težav ga lahko izključiš in dodaš namesto njega skuto ali kislo smetano.
Upam, da sem ti prav odgovorila. 🙂
Lep pozdravček,
Ana
Joj saj vem sem malce čudno napisala 🙂 mislila sem kateri kremni sir ali namaz uporabiti (znamka).
Hvala še enkrat,
Živa
Nič za to, samo da se zdaj razumeva. Sama uporabljam kar Šparovega – izgleda pa takole – http://www.ljubeznipolnaskleda.si/p/rezultati-iskanja.html?q=kremni%20sir%C4%8Dek
/>
Sploh ni kaj,
lep pozdravček,
Ana 😉
No odlično sedaj vem vse, le še po sestavine skočim danes za večerjo pa se bomo sladkali :)))
Super, sporoči kako vam bo všeč. 😉
Mmmmm palačinke so bile slastne, jih je kar prehitro zmanjkalo 🙂 hvala za tako okusne recepte 😉
Super, super, super. 😉 Sploh ni kaj, z veseljem. 😉
Odlične so. namesto kremnega sira, sem dala kar topljeni sir in je bil res poln okus 🙂
Super Nina dobro si se znajdla. 😉
Lepa spletna stran:)
Prosim le, če lahko pišete jajca v dvojini pravilno: dve jajci.
Hvala in vse dobro želim.