Anina kuhinja

Enostavni cvetoči kruhek z mocarelo, čebulico in čiljem

Okej tele slastni kruhki so trenutno moja najljubša jed. Poleg tega da so strašno enostavni za pripraviti in neverjetno hrustljavo slastni, so povrhu vsega še izjemno simpatični, srčkani. 🙂

Če ste sami potem so štručke super izbira. Če pa vas je veliko kupite kilogramski kruh (sestavine povečajte za 5-6x), ga dobro nadevajte in pečite mogoče 10 minut več, ter ga postrežite na mizo. Kruh potem vsak trga sam, tako da trga kvadratke. Sama osebno ne vidim boljše ideje za družinski večer. 😉

Recept je napisan za dve manjši štručki.

Čas priprave: 35 minut (skupaj s peko)

Sestavine:

– 2 štručki
– 1 mala čebulica (najbolje če je vsa čebula mlada čebulica, v tem primeru jo narežite za ene dobri dve pesti)
– 1 mlada zelena čebulica
– 1 rdeč čili
– 1 slaba pest sezama
– 2 pesti naribane mocarele
– 1-2 žlici masla

Opis priprave:

Štručki zarežete tako, da oblikujete kocke. Zarežete ju skoraj do dna, torej tako, da se dno še vedno drži skupaj.

Maslo stopite in popečete na njem narezano čebulico. Ko se lepo spusti dodate mlado čebulico in čili.

Vse skupaj malo ohladite.

V odprtine štručk natlačite sir,

vse skupaj prelijete z masleno čebulico in čilijem.

Z maslom, ki je ostal na dnu ponvice premažete vrhnji del kruha.

Vse skupaj potresete s sezamom in zavijete v folijo.

Pečete jih zavite 15 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Po tem času jih odvijete in pečete še nadaljnih 10-15 minut.

Dober slasten tek 😉

Komentarji

  1. Oja, nekaj podobnega sem pa že pred časom odkrila na Pinterestu in smo delali, v različnih kombinacijah, z gobicami, slanino .. božansko je.

Komentarja ni mogoče oddati.

[elfsight_instagram_feed id="1"]