Anina kuhinja

Preprosta piščančja lepljiva/pocasta rižota z grahom in korenjem

Preprosta piščančja lepljiva/pocasta rižota z grahom in korenjem je odlična ideja za kosilo. zaradi preprostih okusov jo imajo radi tudi najmlajši člani. Če želite suho rižoto preprosto srednjezrnat riž zamenjate za dolgozrnati riž (recimo basmati). Če ste ljubitelji zelenjave lahko skupaj z grahom dodate še na drobno narezano cukini bučko. 😉…

Preberi več

Borovničeve lahke kremne tortice v kozarčku z rikoto, oreščki makadamije in limeto

Borovničeve lahke kremne tortice v kozarčku z rikoto, oreščki makadamije in limeto so lahka sladica, ki jo boste pripravili le v nekaj minutah. Uporabite lahko sezonsko sadje ali pa le tisto sadje ki ga imate pri roki. V zgornjem opisu sestavin imate kar nekaj različnih nadomestil, tako lahko prilagodite sladico svojemu okusu….

Preberi več

Kruhovi povodni konjički

Kruhovi povodni konjički so simpatična ideja, za kulinarično ustvarjanje z otroci. Pripravite jih lahko iz slanega kvašenega testa (recept tukaj) ali iz sladkega kvašenega testa (kot je ta tukaj). Podvodni konjički iz slanega testa so odlični na raznoraznih juhah ali enolončnicah, ali golažu. Kar nekaj idej/receptov za juhe in enolončnice najdete tukaj. Podvodni konjički iz…

Preberi več

Špageti s piščančjimi mesnimi kroglicami v curryevi omaki z zeleno papriko

Špageti s piščančjimi mesnimi kroglicami v curryevi omaki z zeleno papriko vam bodo vzeli kakšno minutko več časa, ampak končni izdelek bo tako slasten da se bo zagotovo splačalo. Sploh če ste ljubitelj indijske kuhinje in curry mešanice začimb. Mesne kroglice na enak način lahko vključite tudi v druge vaše najljubše omake za testenine. Seveda…

Preberi več

Lepljiva preprosta rižota z rdečo papriko in piščančjim mesom

Lepljiva preprosta rižota z rdečo papriko in piščančjim mesom je pripravljena z arborio ali srednjezrnatim rižem (vrsta riža je napisana na deklaraciji), ki med kuhanjem spusti več škroba in je tako rižota na koncu bolj lepljiva. Če želite suho rižoto – torej rižoto kjer se zrna ne držijo skupaj potem uporabite basmati riž oziroma dolgozrnat…

Preberi več

Hitra sestavljena potratna potica malce drugače

Na moji strani imam že kar nekaj receptov za potičke (najdete jih tukaj in tukaj) in tokrat sem želela ustvariti nekaj malce drugačnega, igrivega in posnemati večjo količino nadevov, ki jih običajno drži klasična potratna potica. Hitra sestavljena potratna potica malce drugače, je zanimiva igra s tremi nadevi in s kvašenim testom. Še vseeno veliko…

Preberi več

Najbolj preproste palačinke brez mleka in jajc / brezlaktozne palačinke

Najbolj preproste palačinke brez mleka in jajc / brezlaktozne palačinke, so po mojem mnenju najboljše hladne. Po želji lahko namesto v recept vključite 100 ml jabolčne kaše/pireja/fine jabolčne čežane. V tem primeru 100 ml vode izključite. Za malce bolj rumenkasto barvo vključite ščep kurkume. Recept deluje z navadno pršenično moko, pirino moko ali črno moko….

Preberi več

Pirine palačinke z vodo – brez mleka, sladkorja in maščob

Pirine palačinke z vodo, pripravljene torej brez mleka in maščob, so res preproste palačinke, ki so izjemno mehke in okusne kljub temu da vsebujejo le nekaj sestavin. Polovico vode lahko zamenjate z vodo z mehurčki, ni pa bistvene razlike v končnem produktu. Mogoče imajo palačinke z vodo z mehurčki malce več luknjic. V primeru da…

Preberi več

Kremna piščančja pašteta s papriko in paradižnikom

Današnji dan je bil obdan s trebušno virozo, saj sta zbolela oba moja malčka. Odločila sem se, da jima skuham domačo piščančjo juhico (recept tukaj). Seveda je nato ostalo kup piščančjega mesa in za večerjo sem nama z dragim pripravila to paštetko zgoraj. Kremna piščančja pašteta s papriko in paradižnikom je zares preprosta in če…

Preberi več