Anina kuhinja

Goveja juha iz ekonom lonca

─îas priprave: 10 minut

─îas kuhanja: 1-2 uri

Koli─Źina: 4-5 litrov juhe

Sestavine:

500 gramov goveje mesa (bo─Źnik ali stegno za manj mastno juho)
2-3 krhke mlade goveje kosti – opcijsko (pri nas jih ne dajemo, ker nam je bolj┼íi okus brez)
2 korenja
1/3 stebelne zelene – opcijsko
1/3 podzemeljne kolerabe
1 majhna ─Źebula
1/4 pora – opcijsko
1 vejica peteršilja
listek lu┼ítreka – opcijsko
nekaj stebelc drobnjaka
2 ─Źajni ┼żli─Źki soli
nekaj zrn popra v zrnu

Predlogi za serviranje:
jušni rezanci
ribana kaša
narezana posu┼íena pala─Źinka
jušne kroglice
gresovi ┼żli─Źniki – recept tukaj

Postopek:

Natisni

Meso dobro oplaknemo in polo┼żimo v ekonom lonec. Dodamo o─Źi┼í─Źeno zelenjavo in za─Źimbe.

Prelijemo s 5 litri hladne vode in zapremo ekonom lonec. Na najvi┼íji temperaturi kuhamo, da ekonom lonec za─Źne spu┼í─Źati zvok┬á in sli┼íimo da je teko─Źina za─Źela vreti. Takrat temperaturo zni┼żamo na nizko (3/9) in kuhamo nadaljnjo uro-dve.

Plo┼í─Źo ugasnemo in po─Źakamo, da se rde─Ź gumbek spusti oziroma, da je lonec pripravljen, da ga varno odpremo.

Govejo juho sem kuhala v ekonom loncu znamke Elo v sodelovanju s Fackelmann podjetjem. ­čśë

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.