Anina kuhinja

Goveja juha iz ekonom lonca

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1-2 uri

Količina: 4-5 litrov juhe

Sestavine:

500 gramov goveje mesa (bočnik ali stegno za manj mastno juho)
2-3 krhke mlade goveje kosti – opcijsko (pri nas jih ne dajemo, ker nam je boljši okus brez)
2 korenja
1/3 stebelne zelene – opcijsko
1/3 podzemeljne kolerabe
1 majhna čebula
1/4 pora – opcijsko
1 vejica peteršilja
listek luštreka – opcijsko
nekaj stebelc drobnjaka
2 čajni žlički soli
nekaj zrn popra v zrnu

Predlogi za serviranje:
jušni rezanci
ribana kaša
narezana posušena palačinka
jušne kroglice
gresovi žličniki – recept tukaj

Postopek:

Natisni

Meso dobro oplaknemo in položimo v ekonom lonec. Dodamo očiščeno zelenjavo in začimbe.

Prelijemo s 5 litri hladne vode in zapremo ekonom lonec. Na najvišji temperaturi kuhamo, da ekonom lonec začne spuščati zvok  in slišimo da je tekočina začela vreti. Takrat temperaturo znižamo na nizko (3/9) in kuhamo nadaljnjo uro-dve.

Ploščo ugasnemo in počakamo, da se rdeč gumbek spusti oziroma, da je lonec pripravljen, da ga varno odpremo.

Govejo juho sem kuhala v ekonom loncu znamke Elo v sodelovanju s Fackelmann podjetjem. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.