Anina kuhinja

Zebrin kolač

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: pekač premera 24 cm

Sestavine:

330 gramov moke
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
5 jajc
ščepec soli
300 gramov sladkorja
2 čajni žlički Dr.Oetker vanilijeve arome
240 ml mleka
240 ml olja
40 gramov Dr.Oetker grenkega kakava + 70 ml mleka
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščep soli.

Jajcem dodamo sladkor in jih penasto umešamo.

V vrč dodamo mleko in olje ter vanilijevo aromo. V posodo dodamo moko in pecilni prašek in dobro premešamo.

V zmes z rumenjako postopoma dodajamo presejano moko in tekoče sestavine. Mešamo le toliko kot je nujno potrebno, da se sestavine povežejo.

Na koncu vmešamo sneg.

V skledi kjer je bil sneg dodamo kakav v prahu, rumovo aromo in mleko. Zmiksamo v fino zmes, nato pa vmešamo dobro tretjino zmesi.

Pekač dobro namastimo z maslom. V sredino dodamo 3 žlice bele zmesi in na sredino te 3 žlice čokoladne zmesi. Ponavljamo dokler ne zmanjka zmesi. S palčko za ražnjiče od zunaj navznoter naredimo črte, da ustvarimo lep vzorec.

Pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 50-60 minut, da zobotrebec iz kolača pride ven čist.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.