Sestavine:
330 gramov moke
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
5 jajc
ščepec soli
300 gramov sladkorja
2 čajni žlički Dr.Oetker vanilijeve arome
240 ml mleka
240 ml olja
40 gramov Dr.Oetker grenkega kakava + 70 ml mleka
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščep soli.
Jajcem dodamo sladkor in jih penasto umešamo.
V vrč dodamo mleko in olje ter vanilijevo aromo. V posodo dodamo moko in pecilni prašek in dobro premešamo.
V zmes z rumenjako postopoma dodajamo presejano moko in tekoče sestavine. Mešamo le toliko kot je nujno potrebno, da se sestavine povežejo.
Na koncu vmešamo sneg.
V skledi kjer je bil sneg dodamo kakav v prahu, rumovo aromo in mleko. Zmiksamo v fino zmes, nato pa vmešamo dobro tretjino zmesi.
Pekač dobro namastimo z maslom. V sredino dodamo 3 žlice bele zmesi in na sredino te 3 žlice čokoladne zmesi. Ponavljamo dokler ne zmanjka zmesi. S palčko za ražnjiče od zunaj navznoter naredimo črte, da ustvarimo lep vzorec.
Pečemo v segreti pečici na 170 stopinj 50-60 minut, da zobotrebec iz kolača pride ven čist.