Anina kuhinja

Francoski toast z Nutello in bananami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5-10 minut

Količina: 3 večji sendviči

Sestavine:

6 kosov kruha – en ali dva dni starega
4 jajca
250 ml mleka
3 žlice vanilijevega sladkorja
ščepec soli
1/3 čajne žličke mletega cimeta
olje za cvretje
Nutella ali čokoladni namaz – po okusu 😉
2 banani

Postopek:

Natisni

Kruh narežemo na debelejše rezine – nekje slaba 2 cm.

Jajca, sladkor, cimet in sol stepemo z vilico, dokler na njej ob dvigu ne ostane nič beljaka. Vlijemo mleko in premešamo.

V zmes namočimo rezine kruha, da se dobro napijejo, nato pa jih odložimo na krožnik.

V ponvi segrejemo olje do najvišje temperature. Vanjo položimo namočene rezine kruha in jih ocvremo do lepe zlato rjave barve. Med cvrenjem temperaturo znižamo na 7-8/9.

Ocvrte rezine odstranimo na papirnato brisačko.

Na en kos francoskega toasta namažemo čokoladni namaz, čezenj dodamo narezano banano in pokrijemo s še enim kosom kruha.

Razrežemo po diagonali in takoj postrežemo. 😉

 

 

 

 

Francoski toast z Nutello in bananami sem pripravljala na vrhunski Boschevi indukcijski plošči, ki ima vgrajeno napo, in je res neverjetna. Sem že pisala Božičku, da ko se pokvari moja, da hočem novo. 😀 Malo heca malo zares. 😉

Več o njej si lahko preberete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.