Sestavine:
6 kosov kruha – en ali dva dni starega
4 jajca
250 ml mleka
3 žlice vanilijevega sladkorja
ščepec soli
1/3 čajne žličke mletega cimeta
olje za cvretje
Nutella ali čokoladni namaz – po okusu 😉
2 banani
Postopek:
NatisniKruh narežemo na debelejše rezine – nekje slaba 2 cm.
Jajca, sladkor, cimet in sol stepemo z vilico, dokler na njej ob dvigu ne ostane nič beljaka. Vlijemo mleko in premešamo.
V zmes namočimo rezine kruha, da se dobro napijejo, nato pa jih odložimo na krožnik.
V ponvi segrejemo olje do najvišje temperature. Vanjo položimo namočene rezine kruha in jih ocvremo do lepe zlato rjave barve. Med cvrenjem temperaturo znižamo na 7-8/9.
Ocvrte rezine odstranimo na papirnato brisačko.
Na en kos francoskega toasta namažemo čokoladni namaz, čezenj dodamo narezano banano in pokrijemo s še enim kosom kruha.
Razrežemo po diagonali in takoj postrežemo. 😉
Francoski toast z Nutello in bananami sem pripravljala na vrhunski Boschevi indukcijski plošči, ki ima vgrajeno napo, in je res neverjetna. Sem že pisala Božičku, da ko se pokvari moja, da hočem novo. 😀 Malo heca malo zares. 😉
Več o njej si lahko preberete tukaj.