Zaradi izrednih razmer, bo v spletni trgovini do nadaljnega onemogočeno plačilo po povzetju. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Vatikanski kruh

No pa sem se končno spravila spisati recept. Takšen je zgledal moj vatikanski kruhek. Bil je naravnost odličen. Tudi če sami niste dobili podarjenega hlebčka, ga lahko spečete, le sestavine zmešate skupaj in to je to. 🙂 Vatikanski kruhek se na pravi način peče le enkrat v življenju, na hitri način brez podarjenega hlebčka, pa…

Preberi več

Jagodna penasta krema na zmletih piškotih z baziliko

Saj vem, da trenutno jagode niso v sezoni. Brez težav lahko odmrznete zamrznjene. Samo pazite, da jih položite v cedilo čez noč ali vsaj za nekaj ur, da odvečna tekočina steče proč, drugače bo krema preredka. 😉 Meni so ostale od snemanja oddaje in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi bi iz teh…

Preberi več

Nizka čokoladna torta s pistacijami in brusnicami

Tortica je bila namenjena moji mamici, veliki ljubiteljici temne čokolade, ki je imela v soboto rojstni dan. 😉  Vse najboljše še tukaj mami. 🙂 Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si. Za pekač premera 28 cm. Za 14 kosov. Čas priprave: 20 minut + čas peke Sestavine: – 200…

Preberi več

Masa royal – royal icing – masa za okraske

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in rožnato glazuro.(tukaj) Če želite sami ustvarjati doma, je ta masa idealna za to.  😉 Sestavine: – 1 beljak – 230-250 g sladkorja v prahu – 1/3 čajne žličke limoninega soka – 1/2 čajne žličke koruznega škroba Opis priprave: Beljak z vilico malce stepemo, da nastane redka bela zmes. Vmešamo…

Preberi več

Rožnati frosting / glazura iz kremnega sira za tortice

Recept za čokoladne tortice (tukaj) in za okraske (tukaj). Čas priprave: 10 minut Za 15 tortic. Sestavine: – 80 g masla – 155 g kremnega sira – 300 g sladkorja v prahu – 1/2 čajne žličke vanilijevega koncentrata – 1/6 čajne žličke rdečega barvila v gelu (naročite ga lahko preko spleta, ker ga pri nas…

Preberi več

Čokoladne ravne tortice / cupcake

Za 24 malih tortic. Čas priprave: 35-40 minut (skupaj s peko) Sestavine: – 250 g sladkorja – 140 g moke – 60 g kakava v prahu – 1 čajna žlička sode bikarbone IN pecilnega praška – 2/3 čajne žličke soli – 1,3 jajca – 1,5 dcl mleka – 0,8 dcl olja – 1 čajna žlička…

Preberi več

Porabimo staro potičko / biskvit recept

Že nekaj dni me na kuhinjskem pultu čaka pehtranka, ki nekako ni našla poti v najine želodčke. In ker je že lepo zgubila ves svoj sočen šarm, sem se odločila, da jo namesto običajnega načina (ko je nadrobim v mleko) porabim na malce bolj domiseln način. Na tak način lahko porabite katerokoli pecivo, kolač, potičko,…

Preberi več

Jabolčni zavitek z medeno karamelo, cimetom in orehi

Za 2 osebi. Čas priprave: 40 minut Sestavine: – 2 večja jabolka – 2 žlici sladkorja – 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja – 1 čajna žlička meda – dober ščep cimeta – 100 g vlečenega testa (1 list) – 1-2 žlici masla – 1 pest orehov Opis priprave: V ponev stresemo sladkor, vanilijev sladkor in med….

Preberi več

Bananini orehovi mini mafini z nutelo

Za 35 majhnih mafinov ali za 12 velikih. Čas priprave: 45 minut Sestavine: – 2 dcl mleka -0,5 dcl olja – 90 g sladkorja – 280 g moke – vrečka pecilnega praška – vrečka vanilijevega sladkorja – 2 mali jajci – 1-2 pesti orehov – 2 manjši banani – nutela Opis priprave: Jajca in sladkor…

Preberi več

[sg_popup id=1]