Anina kuhinja

Vanilija, kokos, malina piškot tortica

Čas priprave: 35-40 minut

Čas kuhanja: 13-15 minut

Količina: cca 10 piškot tortic

Sestavine:

Sestavine za piškote:
110 gramov mascarpone sira
60 gramov masla sobne temperature
180 gramov kristalnega sladkorja
1 žlica Dr.Oetker vanilijeve arome ali paste
125 gramov pšenične moke
30 gramov Dr.Oetker mletih mandljev

Sestavine za vanilijevo kremo:
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga
250 ml mleka
80 gramov masla sobne temperature
70 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žliča Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
1 čajna žlička limoninega soka
+
grobi kokos za posip

Ostale sestavine:
cca 10 žlic belo čokoladnega namaza
sveže maline
kokosov čips

Postopek:

Natisni

Kremni sir, maslo, sladkor in pasto zmiksamo da se sestavine lepo povežejo.

Vmešamo moko in mandlje da dobimo enotno zmes.

Oblikujemo kroglice v velikosti večjega oreha in jih polagamo na papir za peko. Zmes je zelo pocasta – vem. 😉 Ne dodajate ji moke. V skrajnem primeru si z malo vode navlažite roke. Piškote položite vsaj nekih 3 cm narazen ker se močno razlezejo.

Piškote pečemo na 180 stopinj nekih 13 minut, da se robovi piškotov rjavkasto obarvajo. Takšne ohladimo.

V tretjino mleka z metlico fino vmešamo obe vrečki pudinga. Ostalo mleko zavremo in vanj med rednim mešanjem na srednji temperaturi vlijemo pripravljeno puding mešanico. Kuhamo da se zgosti, nato pa po površini pokrijemo s folijo za živila. Ohladimo.

Maslo, limonin sok, vanilijev sladkor in sladkor v prahu zmešamo.

Ohlajen puding in masleno mešanico zmešamo. Položimo v hladilnik za 1-2 uri ali za 1 uro v zamrzovalnik.

Piškote nadevamo z vanilijevo kremo, jih povaljamo po kokosu, premažemo z belo čokoladnim namazom (predhodno ga malo segrejte da se bo lepše mazal) in okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.