Sestavine:
Sestavine za zrezke:
10 Perutnina ptuj piščančjih zrezkov
10 žlic moke
4 večja jajca
350 gramov cornfleksev – koruznih kosmičev
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke belega popra
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
maslo ali olje v spreju (ali na tanke rezine narezano maslo)
Sestavine za francosko solato:
5 večjih kuhanih krompirjev
4 večji kuhani korenčki
250 gramov kuhanega graha
1 kozarec vloženih kumaric
2 jajca
250 gramov kisle smetane
150-200 gramov majoneze
2-3 žlice jabolčnega kisa
1/3 čajne žličke belega popra
1 čajna žlička soli – oziroma po okusu
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo solato. Vso zelenjavo narežemo na drobno. V mešalnik dodamo jajca in kislo smetano. Zmiksamo. Z žlico vmešamo majonezo. V skledo dodamo pripravljeno zelenjavo, preliv, kis, sol in poper. Premešamo in po okusu dosolimo, popramo, kisamo. Pokrijemo in pustimo da se solata vnese za čas priprave zrezkov.
Koruzne kosmiče zdrobimo.
V en krožnik dodamo, kosmiče, v drugega moko, v tretjem stepemo jajca. Zrezke posolimo, popramo in jim dodamo papriko v prahu. Vgnetemo v meso.
Zrezke povaljamo po moki, nato jajcih in nazadnje po koruznih kosmičih. Odlagamo jih na papir za peko. Takšne posprejamo z maslom ali oljem. Če spreja nimamo, nanje dodamo tanke rezine masla.
Pečemo na žar fuknciji na 220 stopinj 10-12 minut, da se lepo zlato rjavo zapečejo. Lahko pa jih seveda tudi ocvremo, če vam je ljubše. 😉
Postrežemo jih s francosko solato.