Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Piščančji zrezki s cornfleksi/koruznimi kosmiči in francoska solata

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 6 oseb

Sestavine:

Sestavine za zrezke:
10 Perutnina ptuj piščančjih zrezkov
10 žlic moke
4 večja jajca
350 gramov cornfleksev – koruznih kosmičev
1 čajna žlička soli
1/3 čajne žličke belega popra
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
maslo ali olje v spreju (ali na tanke rezine narezano maslo)

Sestavine za francosko solato:

5 večjih kuhanih krompirjev
4 večji kuhani korenčki
250 gramov kuhanega graha
1 kozarec vloženih kumaric
2 jajca
250 gramov kisle smetane
150-200 gramov majoneze
2-3 žlice jabolčnega kisa
1/3 čajne žličke belega popra
1 čajna žlička soli – oziroma po okusu

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo solato. Vso zelenjavo narežemo na drobno. V mešalnik dodamo jajca in kislo smetano. Zmiksamo. Z žlico vmešamo majonezo. V skledo dodamo pripravljeno zelenjavo, preliv, kis, sol in poper. Premešamo in po okusu dosolimo, popramo, kisamo. Pokrijemo in pustimo da se solata vnese za čas priprave zrezkov.

Koruzne kosmiče zdrobimo.

V en krožnik dodamo, kosmiče, v drugega moko, v tretjem stepemo jajca. Zrezke posolimo, popramo in jim dodamo papriko v prahu. Vgnetemo v meso.

Zrezke povaljamo po moki, nato jajcih in nazadnje po koruznih kosmičih. Odlagamo jih na papir za peko. Takšne posprejamo z maslom ali oljem. Če spreja nimamo, nanje dodamo tanke rezine masla.

Pečemo na žar fuknciji na 220 stopinj 10-12 minut, da se lepo zlato rjavo zapečejo. Lahko pa jih seveda tudi ocvremo, če vam je ljubše. 😉

Postrežemo jih s francosko solato.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.