Sestavine:
Sestavine za testo:
280 gramov moke
80 gramov kristalnega sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
1 žlica vanilin sladkorja
120 gramov hladnega masla
2 jajci
1 žlica mleka
+ dodaten sladkor
Sestavine za okras:
250 gramov karamelne čokolade (ali mlečne)
krokant za posip
Postopek:
NatisniMoko, sladkorja in pecilni prašek zmešamo. Dodamo maslo in zmiksamo z impulzi. Dodamo jajci in mleko in zmiksamo v enotno testo. Testo zavijemo v folijo za živila in položimo naprej v hladilnik za eno uro.
Testo zvijemo v klobaso in narežemo na koščke. Te s prsti sploščimo v krog in piškot pritisnemo v kristalni sladkor.
Piškot odložimo na papir za peko in ga z nazobčanim delom tolkala za meso fino pritisnemo da dobimo vzorček.
Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj nekih 11-12 minut.
Ohladimo, nato pa polovico potopimo v stopljeno čokolado in takoj potreseno s krokantom. Počakamo da se čokolada strdi nato pa shranimo v neprodušno posodo za piškote.
Hrustljave sladkorne piškotke s karamelo sem pripravila s pomočjo Boschevega multipraktika, Boscheve indukcijske plošče z integrirano napo in njihove vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.