Anina kuhinja

Hrustljavi sladkorni piškotki s karamelo

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 11 minut

Količina: Cca 30 piškotov

Sestavine:

Sestavine za testo:
280 gramov moke
80 gramov kristalnega sladkorja
1 čajna žlička pecilnega praška
1 žlica vanilin sladkorja
120 gramov hladnega masla
2 jajci
1 žlica mleka
+ dodaten sladkor

Sestavine za okras:
250 gramov karamelne čokolade (ali mlečne)
krokant za posip

Postopek:

Natisni

Moko, sladkorja in pecilni prašek zmešamo. Dodamo maslo in zmiksamo z impulzi. Dodamo jajci in mleko in zmiksamo v enotno testo. Testo zavijemo v folijo za živila in položimo naprej v hladilnik za eno uro.

Testo zvijemo v klobaso in narežemo na koščke. Te s prsti sploščimo v krog in piškot pritisnemo v kristalni sladkor.

Piškot odložimo na papir za peko in ga z nazobčanim delom tolkala za meso fino pritisnemo da dobimo vzorček.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj nekih 11-12 minut.

Ohladimo, nato pa polovico potopimo v stopljeno čokolado in takoj potreseno s krokantom. Počakamo da se čokolada strdi nato pa shranimo v neprodušno posodo za piškote.

Hrustljave sladkorne piškotke s karamelo sem  pripravila s pomočjo Boschevega multipraktika,  Boscheve indukcijske plošče z integrirano napo in njihove vrhunske kombinirane parne pečice, ki jo najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.