AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Spekulas tiramisu

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: Hlajenje 3+ ure

Količina: Pekač premera cca 27x18 cm

Sestavine:

Sestavine:
1000 ml sladke smetane
400 gramov mascarpone sira
4-5 žlic Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr.Oetker mandljeve arome
1x vrečka Dr.Oetker želatina fix
2 žlici Dr.Oetker rumove arome (ali 2-3 žlice ruma)
1-2 žlici Dr.Oetker vanilijeve paste
2-3 žlice limoninega soka
cca 300 ml sladke kuhane in ohlajene kave
cca 350 gramov Spekulas piškotov
400 gramov Spekulas/Biscoff/Lotus namaza

Postopek:

Natisni

l.del recepta:

2 del recepta:

Spekulas namaz segrejemo na najnižji temperaturi. Ko se lepo utekočini odstavimo in ga pustimo da se ohladi na sobno temperaturo vmes ko pripravljamo tiramisu.

Mascarpone, sladkor, vanilijevo pasto, rumovo aromo, mandljevo aromo, 250 ml sladke smetane in limonin sok zmiksamo.

Preostalo sladko smetano stepamo do mehkega. Med stepanjem ji na tej točki vmešamo želatino fix. Mešamo še slabo minuto.

Mascarpone kremo in stepeno smetano z lopatko zmešamo skupaj.

Piškote namočimo v kremo in na pekač razporedimo najprej sloj piškotov. Nato dodamo sloj kreme in vse skupaj dvakrat ponovimo. Prelijemo s spekulas namazom in položimo v hladilnik za 5-6 ur. Najbolje pa kar čez noč.

Tiramisu zrežemo in okrasimo z nadrobljenimi piškoti.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.