AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Goveji pljučni medaljoni v kremni gobovi omaki

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: Cca 10 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
3x goveji pljučni medaljon (3x cca 200 gramov)
500 gramov šampinjonov
6-7 strokov česna
Nekaj vejic rožmarina
2-3 žlice oljčnega olja
2 žlici masla
350 ml sladke smetane
1-2 pesti parmezana
Limonina lupinica ene bio limone
Nekaj vejic svežega peteršilja
Sol in poper

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Meso pustimo uro na sobni temperaturi. Posolimo in popopramo. Ko se thermosignal obarva rdeče v ponev dodamo olje in maslo, 3-4 stroke česna v lupini in rožmarin. Meso dodamo v ponev in ga na vsaki strani pečemo cca 3 minute. Takega odstranimo in pokrijemo s folijo.
Večino maščobe, česen in rožmarin odstranimo.

V ponev dodamo narezane šampinjone, sol, poper, preostali česen, polovico peteršilja in vse skupaj pražimo da se gobice ponekod lepo zapečejo.

Pol jih odstranimo in jim dodamo sladko smetano, polovico parmezana, limonino lupinico in sol. Spasiramo in vlijemo k preostalim šampinjonom v ponvi.

Dodamo še malo parmezana in peteršilj. Pokuhamo za minutko nato pa dodamo meso.

Postrežemo z izbrano prilogo.

Goveje pljučne medaljone v kremni gobovi omaki sem pripravljala v novi Tefalovi keramični posodi Renew+ ki ima odporno keramično oblogo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.