Sestavine:
Sestavine:
100 gramov masla
100 gramov dmBio svetlega trsnega sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja
3 žlice ruma
2 jajci
300 gramov dmBio bele pšenične moke
1/3 čajne žličke sode bikarbone
1/5 čajne žličke soli
limonina lupinica ene bio limone
2-4 žlice vode ali napitka iz indijskih oreščkov ali klasičnega mleka
70-100 gramov dmBio temne čokolade
70-100 gramov dmBio orehov
70-100 gramov dmBio rozin
Postopek:
NatisniRozine namočimo v vodo, ki smo ji dodali rum.
V multipraktik dodamo moko, sladkor, vanilijev sladkor, sodo bikarbono in sol. Premešamo. Dodamo narezano hladno maslo. Z impulzi mešamo da dobimo zrnasto teksturo. Takrat dodamo jajci. Zmiksamo v testo. Če se ne poveže dodamo kakšno žlico vode.
Testo zmešamo z grobo narezano čokolado, orehi in odcejenimi rozinami. Z žlico iz posode jemljemo kupčke zmesi in jih polagamo na papir za peko.
Skalce pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 13-15 minut. Ohladimo in shranimo.