Anina kuhinja

Skalce s čokolado, orehi in rozinami

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 13-15 minut

Količina: cca 35-45 piškotov

Sestavine:

Sestavine:
100 gramov masla
100 gramov dmBio svetlega trsnega sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja
3 žlice ruma
2 jajci
300 gramov dmBio bele pšenične moke
1/3 čajne žličke sode bikarbone
1/5 čajne žličke soli
limonina lupinica ene bio limone
2-4 žlice vode ali napitka iz indijskih oreščkov ali klasičnega mleka
70-100 gramov dmBio temne čokolade
70-100 gramov dmBio orehov
70-100 gramov dmBio rozin

Postopek:

Natisni

Rozine namočimo v vodo, ki smo ji dodali rum.

V multipraktik dodamo moko, sladkor, vanilijev sladkor, sodo bikarbono in sol. Premešamo. Dodamo narezano hladno maslo. Z impulzi mešamo da dobimo zrnasto teksturo. Takrat dodamo jajci. Zmiksamo v testo. Če se ne poveže dodamo kakšno žlico vode.

Testo zmešamo z grobo narezano čokolado, orehi in odcejenimi rozinami. Z žlico iz posode jemljemo kupčke zmesi in jih polagamo na papir za peko.

Skalce pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 13-15 minut. Ohladimo in shranimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.