AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Božično deblo

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 8-10 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za rolado:
6 jajc
100 gramov sladkorja + 30 gramov sladkorja
70 gramov Mlinotest pirine moke
50 gramov grenkega kakava v prahu
1 čajna žlička pecilnega praška
ščepec soli

Sestavine za kremo:
350 ml sladke smetane
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
2 žlici želatine fix

Sestavine za okras:
200 gramov temne čokolade
100 gramov masla
100 gramov sladke smetane

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Jajca ločimo na beljake in rumenjake.

Moko, kakav in pecilni prašek presejemo. Vmešamo sol in vse skupaj premešamo.

Sto gramov sladkorja dodamo k rumenjakom in stepamo do svetlo rumene zmesi. Takrat dodamo suhe sestavine in ji premešamo v enotno gosto zmes.

Beljake stepemo do mehkega. V take dodamo preostali sladkor in mešamo do čvrstega.

Sneg po delih vmešamo v čokoladno zmes in prelijemo na dobro pomaščen papir za peko na pekač od pečice.

Položimo v segreto pečico na 170 stopinj za 8-9 minut.

Za minutko ohladimo, nato pa prevrnemo na mokro krpo in zvijemo. Ohladimo.

V kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi stopimo maslo in čokolado. Ko sta stopljena vmešamo sladko smetano in pustimo na sobni temperaturi da se sestavine ohladijo.

Sladko smetano stepemo do mehkega, nato pa dodamo sladkor in želatino in miksamo do čvrstega.

Rolado odvijemo, premažemo s smetano in zavijemo nazaj. Odrežemo ji en del in ga položimo poleg.

Čokoladno kremo stepemo do čvrstega in z njo premažemo rolado. Okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.