Anina kuhinja

Brezmesna enolončnica s fižolom in testeninami

Praženje čebule.   Dodan narezan krompir k prepraženi čebuli.   Še neskuhana enolončnica z dodanimi začimbami.   Na koncu dodan paradižnikov koncentrat v že bolj ali manj končani enolončnici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 srednje velika čebula – 4 srednje veliki krompirji – 4 pesti testenin ( svedrčkov…

Preberi več

Gratinirane testenine s koruzo

Večina sestavin na delovni površini. V posodi se topi maslo.   Praženje moke na maslu.   Narejena omaka.   Omaka, koruza, skuhane testenine in sir na delovni površini.   Sesatavine v pomaščenem pekaču.   Premešane testenine z omako in koruzo, ter potresene s sirom.   Gratinirane testenine.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 35 minut Za…

Preberi več

Hrustljavi mehiški sendviči

Narezana čebula in paprika.   Pripravljeni nepečeni toast kruhki.   Popečena čebula in paprika.   Narejena omaka z zadnjim dodatkom – kislo smetano.   Popečeni toast kruhki.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 4 manjše sendviče. Za dve osebi. SESTAVINE: – 8 toast rezin – 60 g rdečega fižola iz konzerve – 1…

Preberi več

Sojini špageti v barvni omaki s papriko in koruzo

Narezana paprika in pelati na delovni površini. Praženje čebule v ponvi. Popražena paprika in čebula. Narejena omaka. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 200-300 g sojinih špagetov – 1 srednje velika vijolična čebula– polovica manjše rdeče paprike– polovica manjše zelene paprike– polovica manjše oranžne paprike– 200 ml paradižnikovih pelatov– 100 g…

Preberi več

Solatni krožnik z lešniki, mehkim sirom in popečenimi česnovimi kruhki

Nepopečeni narezani kruhki z olivnim oljem. Lešniki na kuhinjski krpi s tolkalom. Drobljenje lešnikov. Zdrobljeni lešniki. Krožnika z narezanimi paradižniki. Popečeni kruhki. Drgnjenje prepolovjenega česna po kruhkih. Rezanje kruhkov. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESATVINE: – 4-5 srednje velikih paradižnikov– polovica rdeče paprike– polovica oranžne paprike– polovica zelene paprike– 80 g mahkega…

Preberi več

Porova fritata z drobnjakom

Stepena jajca z drobnjakom, soljo, poprom in sladkorjem v posodi. Narezan por in čebula. V ozadju nariban sir in parmezan v posodici. Popečena zelenjava. Popečena zelenjava levo. Desno stepena začinjena jajca. Sestavine v ponvi. Potresen sir čez ostale sestavine. Fritata pripravljena za pečico. Pečena fritata. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: –…

Preberi več

Hladna solata iz testenin s koruzo, grahom in papriko

Grah, koruza in narezana rdeča paprika. Dodajanje soli, kisa, majoneze in popra. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 400 g testenin- polžkov– 300 g graha iz konzerve– 300 g koruze iz konzerve– 1 rdeča paprika ( če jo imate radi lahko uporabite dve)– ščepec soli, popra– 4 polne žlice majoneze– 3…

Preberi več

Testenine v omaki z bučkami in zeleno papriko

Bistvene sestavine na delovni površini. Priprava cukini bučke. Dodajanje vode z govejo kocko popraženi bučki, čebuli in papriki. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1,5 srednje velike cukini bučke– 0,5 zelene paprike– 1 srednje velika navadna čebula– 0,5 vijolične čebule ( lahko tudi cela če je manjša )– 300-400 g testenin–…

Preberi več

Gratinirane testenine z grahom

Pripravljene sestavine. Nepečene sestavine potresene s sirom v  pripravi za peko. Pečene gratinirane testenine v pekaču. Gratirane testenine z grahom. Priloga zeljnata solata z motovilcem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura ( skupaj s peko ) Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1 pločevinka graha– 300-400 g testenin ( najboljši so polžki)– 3 jajca– 200 ml smetane–…

Preberi več

[elfsight_instagram_feed id="1"]