Anina kuhinja

Sataraš z bučkami

Danes sem se spravila pripravljati sataraš in sem ugotovila, da mi je zmanjkalo paprik. In ker mi moja ena sama bučka na vrtu poganja kot nora in imam poln hladilnik bučk, sem se odločila, da namesto paprik uporabim bučke. Rezultat – mnjami! Katera pa je vaša najljubša jed z bučkami? ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 25…

Preberi več

Kaneloni nadevani z omako iz šampinjonov

Vse sestavine za palačinke v posodi, pred miksanjem.   Peka palačink.   Pečene palačinke.   Narezani šampinjoni in čebula.   Pripravljen nadev.   Dodan sir na palačinki.   Dodan nadev na palačinki.   Cvretje palačink.   ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut ZAHTEVNOST: 3/5 Za približno 4 kanelone. SESTAVINE za palačinke: – ščepec soli in popra –…

Preberi več

Ocvrti šampinjoni

Pripravljeni šampinjoni.   Namočen šampinjon v zmesi.   Cvrtje šampinjonov.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 10 ocvrtih šampinjonov. SESTAVINE: – 3,5 žlice moke – 1 jajce –  3,5 žlice mleka – ščepec soli in popra – 1/2 vrečke pecilnega praška – 10 malih šampinjonov OPIS PRIPRAVE: Vse sestavine dobro zmešamo v gosto…

Preberi več

Solatne testenine s pestom, mocarelo in paradižnikom

Narezan paradižnik in skuhane testenine v posodi.   Dodana narezana mocarela in pesto.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 120 g polžkov – testenin – 2 paradižnika – 2-3 pesti narezane mocarele – 2-3 čajne žličke pesta genovesse – ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Ohlajenim dodamo…

Preberi več

Pire pita z omako iz belega fižola v skodelici

Kuhan krompir z maslom.   Nadevanje skodelic.   Nadevani skodelici.   Pečen česen.   Pranje fižola.   Dodajanje sestavin v omako.   Končana omaka. Nepečeni nadevani skodelici.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30 minut ČAS PEKE: 20-30 minut Za dve skodelici-za dve osebi. SESTAVINE: – 3 stroki česna – 4 krompirji…

Preberi več