Kuhani svaljki. Recept zanje lahko najdete tukaj. Praženje čebule. Dodana smetana. Dodan narezan sir. ZAHTEVNOST: 2 /5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 400-500 g krompirjevih svaljkov ali njokov – 1 mali por – 200 ml smetane za kuhanje – 1 dcl mleka – 1 zvrhana čajna žlička…
Kaneloni nadevani z omako iz šampinjonov
Vse sestavine za palačinke v posodi, pred miksanjem. Peka palačink. Pečene palačinke. Narezani šampinjoni in čebula. Pripravljen nadev. Dodan sir na palačinki. Dodan nadev na palačinki. Cvretje palačink. ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut ZAHTEVNOST: 3/5 Za približno 4 kanelone. SESTAVINE za palačinke: – ščepec soli in popra –…
Ocvrti šampinjoni
Pripravljeni šampinjoni. Namočen šampinjon v zmesi. Cvrtje šampinjonov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 10 ocvrtih šampinjonov. SESTAVINE: – 3,5 žlice moke – 1 jajce – 3,5 žlice mleka – ščepec soli in popra – 1/2 vrečke pecilnega praška – 10 malih šampinjonov OPIS PRIPRAVE: Vse sestavine dobro zmešamo v gosto…
Solatne testenine s pestom, mocarelo in paradižnikom
Narezan paradižnik in skuhane testenine v posodi. Dodana narezana mocarela in pesto. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 120 g polžkov – testenin – 2 paradižnika – 2-3 pesti narezane mocarele – 2-3 čajne žličke pesta genovesse – ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Ohlajenim dodamo…
Hitra pica s sirom in paradižnikom
Vse sestavine za testo v posodi. Zmešana zmes. Prelivanje zmesi po pekaču. Pečena zmes po 20 minutah, z dodatkom svežega paradižnika in pripravljena na končnih dobrih 10 minut v pečici. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 30 minut Za pekač premera 24-26 cm.. SESTAVINE: – 110 g moke – 1 večje jajce –…
Pire pita z omako iz belega fižola v skodelici
Kuhan krompir z maslom. Nadevanje skodelic. Nadevani skodelici. Pečen česen. Pranje fižola. Dodajanje sestavin v omako. Končana omaka. Nepečeni nadevani skodelici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30 minut ČAS PEKE: 20-30 minut Za dve skodelici-za dve osebi. SESTAVINE: – 3 stroki česna – 4 krompirji…
Njoki v omaki z gorgonzolo
Sir, smetana, poper, sol in česen v prahu v ponvi. Kuhani njoki. Omaka s stopljenim gorgonzola sirom. Zmešana moka in mleko. Dodajanje parmezana. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2 minuti ČAS KUHANJA: 15 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 500 g njokov – 4-5 dag gorgonzole ( odvisno od željenega okusa…
Rižota z bučo, zeleno in žajbljem
Narezane sestavine. Pripravljeno maslo in žajbelj. Pripravljen riž, in vino. Praženje zelenjave. Jušna osnova iz goveje kocke. Dodano vino k popraženi zelenjavi. Dodajanje jušne osnove. Kuhana rižota z dodanim žajbljem. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS KUHANJA: 25 minut Za 2 osebe. SESTAVINE: – 160 g…
Enostavni Ratatouille – Ratatuj
Pripravljene sestavine. Praženje melancanov. Popraženi melancani. Popražene bučke. Popražene paprike. Popražena čebula. Združena popečena zelenjava. Kuhanje ratatuja. Ratatuj na popečenem kruhku. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS KUHANJA: 50-55 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 mala rdeč paprika – 1 mala rumen paprika – 1…
Pečene sirovke s kruhom
Očiščene sirovke. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 štručka – 2 pesti svežih sirovk – ščepec soli, popra – 5-6 žlic olja OPIS PRIPRAVE: Sirovke očistimo in jim odrežemo steble. Če iz steblov priteče oranžna tekočina so to zagotovo sirovke. Sirovke nato posolimo in popopramo. V ponvi segrejemo…