Anina kuhinja

Kaneloni nadevani z omako iz šampinjonov

Vse sestavine za palačinke v posodi, pred miksanjem.   Peka palačink.   Pečene palačinke.   Narezani šampinjoni in čebula.   Pripravljen nadev.   Dodan sir na palačinki.   Dodan nadev na palačinki.   Cvretje palačink.   ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut ZAHTEVNOST: 3/5 Za približno 4 kanelone. SESTAVINE za palačinke: – ščepec soli in popra –…

Preberi več

Ocvrti šampinjoni

Pripravljeni šampinjoni.   Namočen šampinjon v zmesi.   Cvrtje šampinjonov.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 10 ocvrtih šampinjonov. SESTAVINE: – 3,5 žlice moke – 1 jajce –  3,5 žlice mleka – ščepec soli in popra – 1/2 vrečke pecilnega praška – 10 malih šampinjonov OPIS PRIPRAVE: Vse sestavine dobro zmešamo v gosto…

Preberi več

Solatne testenine s pestom, mocarelo in paradižnikom

Narezan paradižnik in skuhane testenine v posodi.   Dodana narezana mocarela in pesto.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 120 g polžkov – testenin – 2 paradižnika – 2-3 pesti narezane mocarele – 2-3 čajne žličke pesta genovesse – ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Ohlajenim dodamo…

Preberi več

Pire pita z omako iz belega fižola v skodelici

Kuhan krompir z maslom.   Nadevanje skodelic.   Nadevani skodelici.   Pečen česen.   Pranje fižola.   Dodajanje sestavin v omako.   Končana omaka. Nepečeni nadevani skodelici.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30 minut ČAS PEKE: 20-30 minut Za dve skodelici-za dve osebi. SESTAVINE: – 3 stroki česna – 4 krompirji…

Preberi več

Enostavni Ratatouille – Ratatuj

Pripravljene sestavine.   Praženje melancanov.   Popraženi melancani.   Popražene bučke.   Popražene paprike.   Popražena čebula.   Združena popečena zelenjava.   Kuhanje ratatuja.   Ratatuj na popečenem kruhku. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut ČAS KUHANJA: 50-55 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 mala rdeč paprika – 1 mala rumen paprika – 1…

Preberi več

Pečene sirovke s kruhom

Očiščene sirovke.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 štručka – 2 pesti svežih sirovk – ščepec soli, popra – 5-6 žlic olja OPIS PRIPRAVE: Sirovke očistimo in jim odrežemo steble. Če iz steblov priteče oranžna tekočina so to zagotovo sirovke. Sirovke nato posolimo in popopramo. V ponvi segrejemo…

Preberi več

[elfsight_instagram_feed id="1"]