Močnik je jed namenjena ljubiteljem mleka. Moka z jajcem in soljo. Narejeni svaljki. S cedilom odstraniš moko. Kuhanje svaljkov. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 25 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 80-100 g moke ( odvisno od velikosti jajca )– 1 jajce– 1,5 – 2 dcl mleka– ščepec soli OPIS PRIPRAVE: V manjšo posodo stresemo moko…
Krompirjeve palačinke
Krompirjeve palačinke so nekaj posebnega in jih priporočam predvsem kot prilogo. Masa za krompirjeve palačinke brez krompirja. Krompir dodan k prvotni masi. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE 45 minut Za 5-6 večjih palačink. SESTAVINE: – 4 krompirji-ščepec soli, popra– 300-350 g moke– 1 pecilni prašek – 3 manjša jajca-1- 1,5 dcl mleka-1/4 dcl olja OPIS PRIPRAVE: …
Tortilje z zelenjavo
Tortilje z zelenjavo so enostavno pripravljena in predvsem zdrava jed. Pečen krompir in narezana solata ter paradižnik. Polnjenje tortilj. Tortilje z zobotrebci. Tortilje zatesnjene s folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1ura Za 3 tortilje. SESTAVINE: – 3 pšenične tortilje – 3 srednje veliki paradižniki– polovica rdeče paprike– 1 manjša zelena solata– 5 pečenih narezanih krompirjev (…
Testenine s Pestom alla genovese
Pésto je začimbna omaka v obliki paste. Izvira iz italjanske kuhinje in se uporablja predvsem skupaj s testeninami in rezanci. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 100 g bazilike – 80 g pinjol – približno 1 dcl olivnega olja ( lahko tudi malo manj ) – 2 žlice smetane za stepanje…
Pečena zelenjavna rižota
Pečena zelenjavna rižota je zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE : 1,5 ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: – 3 do 4 velike žlice sončničnega olja-j 2 manjša piščančja zrezka 4-5 polnih pesti riža – ½ zelene paprike – ½ rumene paprike…
Por z jajci
Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila. Praženje pora. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut SESTAVINE: -3-4 žlice sončničnega olja– 1 večji por– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)– ščepec popra, soli, peteršilja OPIS PRIPRAVE: Začnemo z rezanjem pora na manjše…
Testenine z bučkinim Pestom
Pésto je začimbna omaka v obliki paste. Izvira iz italjanske kuhinje in se uporablja predvsem skupaj s testeninami in rezanci. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 100 g bazilike – 70 g praženih bučnih semen – približno 1 dcl bučnega olja ( lahko tudi malo manj ) – 60 g…
Testenine z zelenjavno omako
Testenine z zelenjavno omako so zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE : približno pol ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: – 3 do 4 velike žlice sončničnega olja – 200-300 g testenin – ½ zelene paprike – ½ rumene paprike – ½ rdeče paprike – …
Pečena jajca na oko
Za tiste, ki še nikoli niste pekli jajca na oko, vam bo tukajšnji recept lahko v pomoč. Jajca na oko, so namreč zelo tipični zajtrk, so pa večinoma šteti kot priloga k pečeni slanini v tipičnem angleškem zajtrku. Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 1O minut SESTAVINE: -1 jajce – ščepec soli, popra,…
Sataraš
Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…