Anina kuhinja

Krompirjeve palačinke

Krompirjeve palačinke so nekaj posebnega in jih priporočam predvsem kot prilogo. Masa za krompirjeve palačinke brez krompirja. Krompir dodan k prvotni masi. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE 45 minut Za 5-6 večjih palačink. SESTAVINE: – 4 krompirji-ščepec soli, popra– 300-350 g moke– 1 pecilni prašek – 3 manjša jajca-1- 1,5 dcl mleka-1/4 dcl olja OPIS PRIPRAVE:    …

Preberi več

Tortilje z zelenjavo

Tortilje z zelenjavo so enostavno pripravljena in predvsem zdrava jed. Pečen krompir in narezana solata ter paradižnik. Polnjenje tortilj. Tortilje z zobotrebci. Tortilje zatesnjene s folijo. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1ura Za 3 tortilje. SESTAVINE: – 3 pšenične tortilje – 3 srednje veliki paradižniki– polovica rdeče paprike– 1 manjša zelena solata– 5 pečenih narezanih krompirjev (…

Preberi več

Pečena zelenjavna rižota

Pečena zelenjavna rižota je zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE : 1,5 ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: –          3 do 4 velike žlice sončničnega olja-j    2 manjša piščančja zrezka        4-5 polnih pesti riža –          ½  zelene paprike –          ½  rumene paprike…

Preberi več

Por z jajci

Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila. Praženje pora. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut SESTAVINE: -3-4 žlice sončničnega olja– 1 večji por– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)– ščepec popra, soli, peteršilja OPIS PRIPRAVE:      Začnemo z rezanjem pora na manjše…

Preberi več

Testenine z zelenjavno omako

Testenine z zelenjavno omako so zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE :  približno pol ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: –          3 do 4 velike žlice sončničnega olja –          200-300 g testenin –          ½  zelene paprike –          ½  rumene paprike –          ½  rdeče paprike –         …

Preberi več

Sataraš

   Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…

Preberi več