Por z jajci je hitro in enostavno pripravljena jed, ki je preprosto odlična za zajtrke, pa tudi za večerje in kosila. Praženje pora. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut SESTAVINE: -3-4 žlice sončničnega olja– 1 večji por– 4-5 jajc (odvisno od velikosti jajc)– ščepec popra, soli, peteršilja OPIS PRIPRAVE: Začnemo z rezanjem pora na manjše…
Testenine z bučkinim Pestom
Pésto je začimbna omaka v obliki paste. Izvira iz italjanske kuhinje in se uporablja predvsem skupaj s testeninami in rezanci. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 100 g bazilike – 70 g praženih bučnih semen – približno 1 dcl bučnega olja ( lahko tudi malo manj ) – 60 g…
Testenine z zelenjavno omako
Testenine z zelenjavno omako so zelo zdrava jed, ki je hitro pripravljena in nič drugega kot slastna! ČAS PRIPRAVE : približno pol ure ZAHTEVNOST: : 2/5 Za dve osebi. SESTAVINE: – 3 do 4 velike žlice sončničnega olja – 200-300 g testenin – ½ zelene paprike – ½ rumene paprike – ½ rdeče paprike – …
Pečena jajca na oko
Za tiste, ki še nikoli niste pekli jajca na oko, vam bo tukajšnji recept lahko v pomoč. Jajca na oko, so namreč zelo tipični zajtrk, so pa večinoma šteti kot priloga k pečeni slanini v tipičnem angleškem zajtrku. Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 1O minut SESTAVINE: -1 jajce – ščepec soli, popra,…
Sataraš
Sataraš je jed, ki izhaja iz naše sosednje državice imenovane Madžarska. Prav tako je zelo popularna tudi v južno-vzhodni Evropi. Pripravlja se jo na različne načine, in tudi moj recept ni tipični sataraš, temveč moja izboljšana verzija. 🙂 Sataraš lahko pripravite za zajtrk, kosilo ali večerjo. Zlato zapečena čebula. Stepena jajca in omaka za…
Zeljni štrudelj
Živijo 🙂 Sama osebno nisem največji oboževalec kislega zelja, ampak ‘ Zeljni štrudelj ‘, tako mu namreč rečemo pri nas doma, je fantastična jed iz kislega zelja. Če hočete probati nekaj posebnega in novega vam priporočam da spečete to jed. Če pa imate radi kislo zelje, vam zagotavljam da bo to ena izmed vaših…
Testenine s čebulo in smetano
Drugi recept, je moja najljubša omaka za testenine, ki je zelo enostavno in hitro pripravljena, prav tako pa tudi ni potrebno prav veliko sestavin. Če imate radi čebulo, so testenine s to omako prav za vas 🙂 Foto: Kristijan Žontar, istock ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Recept za…
Pica
Píca (italjansko pizza) je jed italjanske kuhinje iz vzhajanega testa, obloženega predvsem z paradižnikovim pirejem in sirom ( mozzarela ). Začinimo jo z baziliko ali origanom in spečemo v peči. Taka osnovna vrsta pice ima vse barve italjanske zastave in se imenuje po soprogi prvega italijanskega kralja Umberta I, Margeriti – pica margerita. Danes…