Anina kuhinja

Koruzna pita po kitajsko s korenjem in papriko

Čas priprave: 25 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: pita premera 24 cm

Za 2-3 osebe.

Čas priprave: 1-1,5 ure (skupaj s peko)

Sestavine:

– 200 g koruzne moke
– 100 g pšenične moke
– 1/2 kocke kvasa
– 350 ml vode
– 1 zvrhana čajna žlička soli
– 1 žlica sladkorja
– 5-6 žlic olivnega olja

Nadev:

– 1 večje korenje
– 1 večja čebula
– 1 zelena paprika
– 2 stroka česna
– 1 rdeč čili
– 1/2  čajne žličke naribanega ingverja
– 1 slaba čajna žlička ostrigove omake
– 1-2 žlici sezamovega olja
– 1 čajna žlička sojine omake
– 1 pest indijskih oreščkov

Opis priprave:

Koruzno in navadno moko zmešamo. V posodico nalijemo toplo vodo, vanjo nadrobimo kvas in ji dodamo sladkor. Kvas pustimo 5 minut, da vzhaja.

Na rob natresene moke dodamo sol. V sredini naredimo luknjico in vanjo počasi vmešamo vzhajan kvas. Pazimo, da kvas ne pride v stik s soljo, ker bo drugače testo slabše vzhajalo.

Ko smo kvas nežno vmešali, prilijemo še olje. Vse skupaj zgnetemo(po potrebi dodamo še malo navadne moke ali vode-dobiti moramo testo, ki se ne prijema in je mehko) in pustimo počivati vsaj 20-30 minut.

Vmes pripravimo nadev. Naribamo ingver, na drobno narežemo česen, čili, papriko in čebulo. Korenje pripravimo z lupilcem.

Na ponvi najprej popečemo česen ingver in čili na 1-2 žlicah sezamovega olja. Ko česen zadiši dodamo čebulo, jo malce popražimo

nato pa dodamo še papriko in korenje. Vse skupaj pražimo dokler se zelenjava malce ne spusti-kakšne 3 minutke. Po tem času dodamo ostrigovo in sojino omako.

Vse skupaj premešamo in odstavimo. Pustimo, da se vse skupaj malce ohladi.

Vzhajano testo še enkrat pregnetemo in nato z 2/3 testa prekrijemo pekač.

Ostalo tretjino zvaljamo na 2 mm debeline in narežemo na trakove.

Pekač nadevamo s pripravljeno zelenjavo. Vse skupaj potresemo z oreščki

in prekrijemo s trakovi.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za slabih 30 minut.

Dober tek! 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.

[elfsight_instagram_feed id="1"]