Anina kuhinja

Gratiniran krompir s špinačo, parmezanom in pinjolami

Čisto enostavno in naravnost odlično kosilo. 😉

Za 2-3 osebe.

Čas priprave: 40-50 minut (skupaj s kuhanjem in peko, dejanskega dela skoraj ni)

Sestavine:

– 4-5 večjih krompirjev
– 2 pesti špinače
– 50-80 g pinjol
– 250 ml smetane za kuhanje
– dober ščep soli in popra
– čisto mali ščep sladkorja

Opis priprave:

Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo približno 30 minut.

Po tem času ga odcedimo. Približno 5 kock odstranimo in jih zmečkamo v pire.

Pinjole popražimo.V posodi dobro zmešamo smetano, sol, poper in čisto malo sladkorja.

Smetanovo omako vmešamo v pire,

dodamo polovico popraženih pinjol in vse skupaj premešamo. Nato dodamo preostali krompir in špinačo. Vse zmešamo in naložimo v naoljen pekač.

Po vrhu potresemo preostale pinjole in nariban parmezan. Pekač položimo v pečico za 20 minut.

Dober tek!