Čisto enostavno in naravnost odlično kosilo. 😉
Za 2-3 osebe.
Čas priprave: 40-50 minut (skupaj s kuhanjem in peko, dejanskega dela skoraj ni)
Sestavine:
– 4-5 večjih krompirjev
– 2 pesti špinače
– 50-80 g pinjol
– 250 ml smetane za kuhanje
– dober ščep soli in popra
– čisto mali ščep sladkorja
Opis priprave:
Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo približno 30 minut.
Po tem času ga odcedimo. Približno 5 kock odstranimo in jih zmečkamo v pire.
Pinjole popražimo.V posodi dobro zmešamo smetano, sol, poper in čisto malo sladkorja.
Smetanovo omako vmešamo v pire,
dodamo polovico popraženih pinjol in vse skupaj premešamo. Nato dodamo preostali krompir in špinačo. Vse zmešamo in naložimo v naoljen pekač.
Po vrhu potresemo preostale pinjole in nariban parmezan. Pekač položimo v pečico za 20 minut.
Dober tek!