Anina kuhinja

Špageti z bučkami, smetano in parmezanom

Za 2 osebi.

Čas priprave: 20 minut

Sestavine:

– 1 mala cukini bučka
– 100 ml smetane za kuhanje
– 1 trikotnik zdenka sirčka
– 1/2 male čebule
– 1 manjši strok česna
– ščep čilijevih kosmičev
– ščepec soli in popra
– parmezan

Opis priprave:

Testenine skuhamo al-dente v soljenem kropu.

Čebulo in česen narežemo na drobne koščke. Bučko operemo in naribamo na tenke kolobarčke.

V ponvi segrejemo olje in na njem popečemo čebulo. Ko lepo zarumeni, ji dodamo česen in čilijeve kosmiče.

Bučke dodamo, ko česen lepo zadiši. Pražimo jih nekaj minutk na srednji vročini,

nato pa prilijemo smetano. Smetano kuhamo kakšno minutko, da se malo zreducira in posledično zgosti. Nato dodamo sir. Mešamo dokler se sirček ne stopi.

V omako nato primešamo kuhane testenine in jih postrežemo. Zraven dodamo nariban parmezan.

Dober tek 🙂

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.