Anina kuhinja

Špageti z melancanom, čilijem in paprikami v smetanovi omaki

To leto sva se s fantom preselila na svoje in je zame tako prvo leto, ko imam svoj vrt.  Le-tega sestavljajo tri gredice, na katere sem posadila prav vse. Brez heca. 😉 Vse od solate, paradižnikov, bučk, kumar, špinače, rukole, redkvic, korenja,…in melancane. Vse sicer v majhnih količinah, toda glede na to, da kuham za dva imava vsega še preveč. Na začetku so melancani le rasli in cveteli, ter so vse njihove cvetke  pojedli koloradski hrošči. Bila sem že tik pred tem, da bi jih en mesec nazaj zagnala ven, pa sem jim dala še malo časa. Zdaj pa so kar naenkrat začeli poganjati plodove in dve sadiki sta polni malih vijoličnih bunkic. Prva dovolj velika ‘bunkica’ je tako prav ta, ki sem jo danes pripravila za vas.

Čas priprave: 20-25 minut
Za 2-3 osebe.

Sestavine:

– 1 manjši melancan
– 1 mala rumena paprika
– 1 mala zelena paprika
– 1 mala čebula
– 2 dcl zmletih pelatov
– 2 žlici smetane za kuhanje
– 1 čili
– dober ščep paprike v prahu, bazilike in soli
– mali ščep sladkorja
– 1 zravnana čajna žlička paradižnikove mezge/koncentrata
– 250-300 g špagetov

V posodi zavrete slano vodo in v njej skuhate špagete.

V ponvi segrejete olje. Vanj položite na kolobarje (debeline 3mm) narezane melancane, tako da se ne prekrivajo. Kolobarje popečete da postanejo rjave barve in se spustijo, ter niso več čvrsti. Takšne položite na krožnik. Postopek ponavljate dokler vam ne zmanjka kolobarjev.

V isto ponev dolijete malce olja in v njej popečete na drobno narezano čebulo. Ko malce zarumeni, dodate narezani papriki. Vse skupaj popečete, da se paprike malce spustijo

in nato dolijete pelate. Dodate sol, papriko v prahu, baziliko in sladkor, ter kuhate dokler vsaj polovica pelatov ne izhlapi. Takrat omaki dodate na šestine narezane melancanine kolobarje, drobno narezan čili in dobro premešate.

Dodate še smetano. Vse skupaj zavrete in postrežete skupaj s kuhanimi špageti.

Dober tek 🙂