Pripravljene sestavine. Nepečene sestavine potresene s sirom v pripravi za peko. Pečene gratinirane testenine v pekaču. Gratirane testenine z grahom. Priloga zeljnata solata z motovilcem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura ( skupaj s peko ) Za 4 osebe. SESTAVINE: – 1 pločevinka graha– 300-400 g testenin ( najboljši so polžki)– 3 jajca– 200 ml smetane–…
Ravioli v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko
Sestavine: narezana bazilika, česen, paradižnikov pire. Omaka med pokuhavanjem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 500-600 g raviolov– 500 g paradižnikov ali pelatov iz konzerve– 4-5 strokov česna– 1 pest bazilike– ščepec sladkorja, popra, soli– malce olivnega olja OPIS PRIPRAVE: Raviole skuhate v soljeni vodi – recept za domače raviole…
Domači ravioli nadevani s sirom, drobnjakom in pinjolami
Presejanje moke. Moka s soljo in rumenjaki. Testo zavito v prozorni foliji. Oblikovanje krogov. Nadev iz sira, pinjol in drobnjaka. Krog testa z nadevom in premazanim robom z rumenjakom. Oblikovan raviol. Okrašen raviol. Nekuhani ravioli. Kuhani ravioli. ZAHTEVNOST: 4/5ČAS PRIPRAVE: 2uri Za 4 osebe. SESTAVINE: – 300 g moke– 9 rumenjakov ( lahko uporabite 2…
Gratinirana cvetača z grahom
Narezana cvetača in dodan grah v pekaču. Omaka iz jajcm smetane, mleka, sira, in začimb. Cvetača in grah zmešana z omako in potresena s sirom, pripravljena na peko. Razrezana gratinirana cvetača z grahom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura ( skupaj s peko) Za 4 osebe. Pekač velikosti 20×40 cm. SESTAVINE: – polovica srednje velike cvetače–…
Kruhovi cmoki z drobnjakom
Rezanje kruha na kocke. Vse sestavine v posodi. Dobro zmešane sestavine med počivanjem. Oblikovan cmok pred zavitjem v aluminijasto folijo. V ozadju dva pripravljena cmoka. Cmoki med kuhanjem. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 6 cmokov. SESTAVINE: – 6 kosov kruha ( tankih slab cm)-3 manjša jajca– 1 žlica smetane– 3 polne žlice peteršilja– 3…
Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom
Smetanova omaka z baziliko in česnom. Njoki v smetanovi omaki z baziliko in česnom. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut Za 4 osebe. SESTAVINE: – 700-800 g njokov ( nasvete kako narediti njoke najdete tukaj)– 200 ml smetane za kuhanje– 2 pesti ribanega sira– 4-5 svežih večjih listov bazilike ( lahko uporabite posušeno baziliko )– ščepec…
Domači njoki s kislo smetano
Kuhanje krompirja. Sestavine v pripravi za testo. Rezanje enega svaljka. Nekuhani njoki v čakanju na vročo kopel 😉 Njoki ki so že kuhani in pridejo na vrh posode. Njoki na cedilu. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 3 zelo lačne osebe. SESTAVINE: – 500-600 g krompirja (prb. 6 srednje velikih krompirjev )– 200-300 g moke–…
Krompirjeva zloženka z bučkino omako iz kisle smetane/ Bučkina musaka
Bučkina omaka. Oblikovanje zloženke. ZAHTEVNOST:3/5ČAS PRIPRAVE: 45 minut Za 4 osebe. Velikost pekača: prb. 20x 40 SESTAVINE: – 6 večjih kuhanih krompirjev– 3 manjše bučke– 3-4 stroki česna– 2 dcl mleka– 1 žlica masla– 2 zravnani žlici kisle smetane– ščepec soli, peteršilja, popra– 1 žlica naribanega sira– 2 pesti naribanega parmezana OPIS PRIPRAVE: Najprej…
Ocvrte čajote
Ocvrte čajote so nekaj povsem posebnega. So kot zeleni ježki, tako da boste pri pripravi težko odnesli brez poškodb 🙂 Narezana čajota in krožniki z stepenimi jajci, drobtinami in moko. Ocvrte čajote. V ozadju sveža čajota. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 45-60 minut Kot priloga za približno 4 oseb. SESTAVINE: – 1 čajota– 2-3 jajci– 1 krožnik…
Umešana jajca z maslom
Umešana jajca z maslom, so odlična priloga k mnogim jedem. Peka umešanih jajc. Umešana jajca z palačinimi kolački. ZAHTEVNOST:1/5ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 jajc– majhna kocka masla (približno 30 g)– ščepec soli, popra– čisto majčkeni ščepec sladkorja OPIS PRIPRAVE: V manjši ponvi segrejemo maslo, in počakamo da se stopi….