Sestavine:
- 1 srednje velika čebula
- 300 gramov hokaido buče
- 1 žlica drobno nasesekljanega stebla zelene
- 2 stroka česna
- 1/2 čajne žličke kurkume
- ščepec cimeta, sladkorja
- sol in poper po okusu
- 1 zelena paprika
- 400-500 ml zelenjavne jušne osnove (ali piščančje za nevegaterijansko varianto)
- 180-200 gramov dolgozrnatega riža
- 2-3 žlice grškega jogurta
Postopek:
Natisni- Čebulo, česen in zeleno na drobno narežemo. Bučo olupimo in narežemo na kocke velikosti 1 cm. Papriko prav tako narežemo na manjše koščke.Na ponvi najprej popečemo narezano čebulo. Ko se spusti, dodamo zeleno in česen. Počakamo da česen zadiši.
- Dodamo narezano papriko in bučo.
- Pražimo minuto ali dve, nato pa dodamo kurkumo, cimet, sol, poper, sladkor in riž.
- Riž prav tako pražimo minuto, nato pa vsebino zalijemo z juho. Ko juha zavre, temperaturo znižamo na manjšo in rižoto kuhamo nadaljnih 8-10 minut. Po 8 minutah preverimo če je riž že kuhan. Če še ni, kuhamo minuto ali dve dlje.
- Ko je rižota skuhana, ji vmešamo jogurt.
- Rižoto postrežemo.
Vam je ostala še kakšna buča? No, del moje zadnje, ki je ostala v hladilniku, je pristal v tej slastni, indijsko navdahnjeni vegetarijanski rižoti.
Vsem, ki v jedeh potrebujete meso, priporočam, da vključite kakšnih 150-200 gramov piščančjega mesa.