Anina kuhinja

Hrustljavi kruhovi trikotniki s kostanji

Sestavine:

  • 250 gramov kruha
  • 150 gramov kuhanega kostanja (sama sem kupila že pripravljenega kar v trgovini – v oddelku z oreščki)
  • 4 jajca
  • 1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
  • 1 zravnana čajna žlička soli
  • ščepec kajenskega popra

Postopek:

Natisni
  1. Kruh narežemo na manjše kocke. Kostanj prav tako narežemo na manjše kočščke. Vse skupaj dodamo v večjo skledo.

  2. Jajca stepemo in jim vmešamo sladko papriko, sol in kajenski poper.

  3. Zlijemo jih v skledo in z rokami dobro premešamo. Zmes pustimo vsaj 30 minut, da se sestavine povežejo in se kruh dobro napoji. Najbolje kar čez noč.

  4. Pekač po dnu obložimo s papirjem za peko in ga premažemo z oljem ali maslom.Zmes na tesno razporedimo po pekaču in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 30 minut.

  5. Pečeno prilogo razrežemo na trikotnike in postrežemo.Super se prilega raznim mesnim jedem.

Pri nas doma hitro uide kruh. Včasih ga pojeva veliko, včasih skoraj nič in takrat ko se zgodi slednje, ponavadi čez kakšen dan ugotovim, da je kruh postal že presuh, da bi v njem kdorkoli pretirano užival.

Takrat na vrsto pride drugačen način priprave, kot je naprimer spodnji recept. V takšnih receptih je obvezen star suh kruh, ker čudovito vpije tekočino in tako kljub temu da je kruh že star, odsluži svojemu namenu in pristane v najinih želodčkih. In na takšen način, je res zelooo okusen. Skupaj s pečenko ali preprosto pečenim mesom, pa malo omake … mmm, za prste polizati. 😉