Anina kuhinja

Špageti v paradižnikovi omaki s pinjolami in rikoto

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 250-300 gramov špagetov
  • 200 ml fino mletih pelatov
  • 1 zravnana manjša čajna žlička zrnastega česna
  • 50-60 gramov pinjol
  • 2 žlici rikote
  • 1 pest parmezana
  • ščepec origana
  • sol po okusu
  • 1 čajna žlička sladkorja
  • ščepec čilija

Postopek:

Natisni
  1. Pinjole na ponvi popečemo da postanejo zlato rjavkaste. Takšne odstavimo in takoj pretresemo, da ustavimo proces praženja. Pinjole se namreč rade hitro zažgejo.

  2. Zrnasti česen namočimo v toliko mlačne vode, da ga pokrije. Pustimo ga namočenega vsaj 5 minut.

  3. V večjo posodo dodamo vodo in sol. (na tri litre vode 1 zravnana manjša žlica soli) Tekočino zavremo. Ko zavre ji dodamo špagete in jih takoj premešamo in jih pustimo, da se skuhajo.
  4. V ponvi na nekaj žlicah olja popražimo česen, da zadiši. Ko zadiši, prilijemo pelate. Dodamo jim sol, sladkor, čili, origano in jih premešamo. Pripeljemo jih do vretja, nato pa temperaturo znižamo na manjšo.

  5. Ko so testenine kuhane prelijemo 4-5 žlic vode v kateri so se kuhali v omako. Omako odstavimo.
  6. Omaki dodamo rikoto in parmezan, ter jo postrežemo skupaj s kuhanimi špageti.

Preproste, neverjetno zdrave, lahke in okusne. 😉

Komentarji

  1. En trik, ki ga verjetno vsi poznate, ampak ko že ravno ni omenjen v postopku priprave bom vseeno napisala: če v vrelo vodo poleg soli pred pašto vliješ še žlico ali dve olja se špageti ne bodo sprijeli med kuhanjem, pa tudi potem, ko jih odcediš ne.

Komentarja ni mogoče oddati.