Anina kuhinja

Riževi rezanci z jajcem, sezamom in paprikami

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

– 150-200 g riževih rezancev
– 1/2 rdeče in 1/2 rumene paprike
– 3 manjše mlade čebulice ali 1 manjša klasična
– 2-3 žlice sezama
– dober ščep drobnjaka
– 2 jajci
– 2 stroka česna
– 1 čajna žlička naribanega svežega ingverja
– 2-3 žlice sojine omake
– 1 čajna žlička Kotanyi kitajske začimbne mešanice
– dober ščep soli
– 1/2 čajne žličke sladkorja
– 4 žlice sezamovega olja

Postopek:

Natisni

Najprej si pripravimo sestavine, torej narežemo zelenjavo in pripravimo vse ostale sestavine.

Riževe rezance namočimo v toplo do vročo vodo za 8 minut. Po tem času jih odcedimo.

V manjši posodi zmešamo sojino omako, začimbno mešanico, sladkor, sol, ter 2 žlici sezamovega olja.

Na ponvi segrejemo 2 žlički sezamovega olja in na njem popečemo česen, ingver in čili.

Ko česen zadiši, dodamo narezano zelenjavo in sezam. Vse skupaj pražimo nekaj minut na višji temparaturi.

Nato vsebino odstranimo in v ponev zlijemo stepeni jajci.

Jajci prelivamo po ponvi, da se lepo primeta dna, šele nato ju pomešamo. Tako dobimo večje koščke jajc. Takoj ko matirajo jih jim dodamo zelenjavo in testenine, ter vse skupaj zalijemo s pripravljeno polivko.

Vsebino pražimo kakšne 3-4 minute in nato postrežemo.

 

Komentarji

  1. To je zelo okusno. Veckrat pripravljam. Kje se da dobiti ta kitajska mesanica zacimb? Kako pa na koncu dobro premesas rezance z zelenjavo? Ker meni vedno zelenjava se noce zmesat z rezanci.

Komentarja ni mogoče oddati.