Anina kuhinja

Hrustljavi krompir s česnom in rožmarinom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • 5 srednje velikih krompirjev
  • 1 čajna žlička zrnastega česna
  • 1 zvrhana čajna žlička suhega rožmarina ali nekaj vejic svežega
  • sončnično olje
  • sol

Postopek:

Natisni
  1. Krompir olupimo in narežemo na tretjine. Položimo ga v večjo posodo in zalijemo z vodo. Vodo dobro solimo in zavremo. Ko zavre, krompir kuhamo 10 minut.Med tem v manjšo posodico stresemo česen in mu dodamo toliko mlačne vode, da ga pokrije. Takšnega pustimo vsaj 5 minut.

  2. Kuhan krompir odcedimo.Železen pekač ali ognjevarno posodo segrejemo na štedilniku in vanjo zlijemo olje.

  3. Na segretem olju popražimo česen, da zadiši, nato pa mu dodamo krompir in rožmarin, ter malo soli.

  4. Vsebino pražimo nekaj minut, nato pa jo preložimo v segreto pečico na 180 stopinj za 1 uro.
  5. Krompir postrežemo.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.