Sestavine:
- 5 srednje velikih krompirjev
- 1 čajna žlička zrnastega česna
- 1 zvrhana čajna žlička suhega rožmarina ali nekaj vejic svežega
- sončnično olje
- sol
Postopek:
Natisni- Krompir olupimo in narežemo na tretjine. Položimo ga v večjo posodo in zalijemo z vodo. Vodo dobro solimo in zavremo. Ko zavre, krompir kuhamo 10 minut.Med tem v manjšo posodico stresemo česen in mu dodamo toliko mlačne vode, da ga pokrije. Takšnega pustimo vsaj 5 minut.
- Kuhan krompir odcedimo.Železen pekač ali ognjevarno posodo segrejemo na štedilniku in vanjo zlijemo olje.
- Na segretem olju popražimo česen, da zadiši, nato pa mu dodamo krompir in rožmarin, ter malo soli.
- Vsebino pražimo nekaj minut, nato pa jo preložimo v segreto pečico na 180 stopinj za 1 uro.
- Krompir postrežemo.
Komentarja ni mogoče oddati.