Tenstan krompir

Tenstan krompir je zelo tradicionalna slovenska priloga k raznim jedem in prav tako bolj ali manj preprosta za pripraviti. Z njo enostavno ne morete zgrešiti. Popečena čebula.                                                ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 5 srednje velikih kuhanih krompirjev ( nasvete – kako skuhati krompir dobite tukaj )– 1 srednje velika…

Preberi več

Biskvit s kislo smetano in marelično marmelado

Biskvit s kislo smetano in  marelično marmelado, je zelo enostaven in preprosto slasten! Veliko sreče pri peki. Stepeni rumenjaki s sladkorjem. Presejanje moke in pecilnega praška v ostale sestavine. Vmešavanje snega v ostale sestavine. Nepečen biskvit v pekaču. Namazan spodnji del razpolovljenega biskvita. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS TRAJANJA: 30 minut Za manjši pekač. SESTAVINE: – 5 jajc–…

Preberi več

Jota

Jota je jed iz kislega zelja, ki vam lahko malce popestri vaše jedilnike. Če pa ste ljubitelji kislega zelja morate ta recept ‘nujno’ poskusiti. ZAHTEVNOST: 3/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 1/2 kg kislega zelja – 20 dag kuhane slanine– ščepec soli, popra– 4 žlice paprike v prahu– 3 večje lovorjeve liste–…

Preberi več

[sg_popup id=1]