Anina kuhinja

Tržiška flika

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20-25 minut

Količina: 1 večja flika

Sestavine:

Sestavine za kvašeno testo:
500 gramov bele moke
1 jedilna žlica olja
10 gramov soli
30 gramov svežega kvasa
1 čajna žlička sladkorja
300 ml mlačnega mleka

Sestavine za nadev:
4-6 zvrhanih žlic kisle smetane
kumina – po okusu
sol – po okusu

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo in ga osladkamo. vanj nadrobimo kvas in ga pustimo vzhajati 10 minut.

Vzhajan kvas vmešamo v moko. Vmešamo še olje in sol. Gnetemo vsaj 10 do 15 minut, nato pa pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

Pekač namastimo z oljem in z rokami testo razvlečemo v okroglo fliko debelo za dober prst. Vanjo s prsti naredimo jamice.

Testo premažemo s kislo smetano, po vrhu potresemomalo kumine in soli.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za nekje 20 -25 minut, da se zlato zapeče.

Pečeno fliko natrgamo ali narežemo na kose, velike približno 3 cm².

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.