ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 2 minuti ČAS KUHANJA: 10 minut Za 1 liter vina. SESTAVINE: – 1 liter belega vina (v mojem primeru sladki muškat) – 0,5 liter vode – 1 žlica cimeta – ali več, odvisno od željene količine (jaz sem ga dala 2 žlici, ker ga obožujem) –…
Mlečni riž s čokolado
Kuhanje mleka z vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in limonino lupino. Odmerjen riž. Umešavanje riža v mleko. Kuhan mlečen riž. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS KUHANJA: 40 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: -180 g riža – 800 -900 ml mleka (odvisno od željene gostote) – 1vrečka vanilijevega sladkorja – 2 žlici rjavega sladkorja…
Kompot iz kutin in jabolk
Pripravljene vse sestavine za kuhanje. Ob strani kutine. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30-35 minut Za 6 večjih skledic kompota – 6 oseb. SESTAVINE: – 2 večji kutini – 3 manjša jabolka – 5 klinčkov – 1 palčka cimeta ali 1 čajna žlička cimeta v prahu – 3-4 žlice sladkorja OPIS…
Praznični Miklavževi parkeljni / parklji
Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine. Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku. Pokrit kvas. Vzhajan kvas. Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke. Grobo mešanje prej naštetih sestavin. Dodajanje sladkanega mleka s kvasom. Grobo vmešane sestavine. Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….
Ajdovi štruklji z orehovim nadevom in brusnično marmelado
Moki v posodah. V železni posodi soljena voda. Ajdova moka poparjena z soljeno vodo. Zmleti orehi, čokolada v prahu in sladkor v posodi. Narejeni nadev. Zmešane sestavine za testo pred gnetenjem. Zvaljano zgneteno testo. Namazano testo z nadevom. Namaščena aluminijasta folija in potresena z drobtinami. Zviti štrukelj….
Domače vlečeno testo
Olje, sol in moka v posodi. Vmešavanje mlačne vode v moko, olje in sol. Narejeno testo. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri SESTAVINE: – 400 g moke – 0,5 dcl sončničnega olja – 2 dcl vode – 2-3 čajni žlički soli +čajna žlička kisa OPIS PRIPRAVE: V skledo stresemo moko in sol. V…
Pasulj
Vsebina posode po kuhanju 1,5 ure. Na sliki skuhano meso, čebula, in še ne skuhan fižol. Odstranjena kuhana čebula, zalita s tekočino iz posode. Odstranjeno kuhano meso. Zmiksana čebula z paličnim- električnim mešalnikom. Popražena paprika v prahu. Popražena paprika v prahu zalita s tekočino iz posode. Vse sestavine v posodi v pripravi na še dobro…
Porova fritata z drobnjakom
Stepena jajca z drobnjakom, soljo, poprom in sladkorjem v posodi. Narezan por in čebula. V ozadju nariban sir in parmezan v posodici. Popečena zelenjava. Popečena zelenjava levo. Desno stepena začinjena jajca. Sestavine v ponvi. Potresen sir čez ostale sestavine. Fritata pripravljena za pečico. Pečena fritata. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: –…
Zeljnata prosena kaša z ocvirki in krompirjem v oblicah
Zelje v posodi pokrito s proseno kašo. Zelje in prosena kaša zaliti z vodo. Popečeni ocvirki v masti. Zraven zmešana voda z moko za zabelo. Kuhano zelje s proseno kašo. Zeljnata prosena kaša z ocvirki in krompirjem v oblicah. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 10 minut + 1 ura kuhanja Za 8 oseb. SESTAVINE: – slabi kg…
Orehovi rogljički
Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….