Anina kuhinja

Kuhano belo vino za hladne praznične dni

          ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 2 minuti ČAS KUHANJA: 10 minut Za 1 liter vina. SESTAVINE: – 1 liter belega vina (v mojem primeru sladki muškat) – 0,5 liter vode – 1 žlica cimeta – ali več, odvisno od željene količine (jaz sem ga dala 2 žlici, ker ga obožujem) –…

Preberi več

Mlečni riž s čokolado

Kuhanje mleka z vanilijevim sladkorjem, rjavim sladkorjem in limonino lupino.   Odmerjen riž.   Umešavanje riža v mleko.   Kuhan mlečen riž.     ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS KUHANJA: 40 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: -180 g riža – 800 -900 ml mleka (odvisno od željene gostote) – 1vrečka vanilijevega sladkorja – 2 žlici rjavega sladkorja…

Preberi več

Kompot iz kutin in jabolk

Pripravljene vse sestavine za kuhanje. Ob strani kutine.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30-35 minut Za 6 večjih skledic kompota – 6 oseb. SESTAVINE: – 2 večji kutini – 3 manjša jabolka – 5 klinčkov – 1 palčka cimeta ali 1 čajna žlička cimeta v prahu – 3-4 žlice sladkorja OPIS…

Preberi več

Praznični Miklavževi parkeljni / parklji

 Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine.   Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku.   Pokrit kvas.   Vzhajan kvas.   Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke.   Grobo mešanje prej naštetih sestavin.   Dodajanje sladkanega mleka s kvasom.   Grobo vmešane sestavine.   Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….

Preberi več

Ajdovi štruklji z orehovim nadevom in brusnično marmelado

Moki v posodah. V železni posodi soljena voda.   Ajdova moka poparjena z soljeno vodo.   Zmleti orehi, čokolada v prahu in sladkor v posodi.   Narejeni nadev.   Zmešane sestavine za testo pred gnetenjem.   Zvaljano zgneteno testo.   Namazano testo z nadevom.   Namaščena aluminijasta folija in potresena z drobtinami.   Zviti štrukelj….

Preberi več

Pasulj

Vsebina posode po kuhanju 1,5 ure. Na sliki skuhano meso, čebula, in še ne skuhan fižol. Odstranjena kuhana čebula, zalita s tekočino iz posode. Odstranjeno kuhano meso. Zmiksana čebula z paličnim- električnim mešalnikom. Popražena paprika v prahu. Popražena paprika v prahu zalita s tekočino iz posode. Vse sestavine v posodi v pripravi na še dobro…

Preberi več

Porova fritata z drobnjakom

Stepena jajca z drobnjakom, soljo, poprom in sladkorjem v posodi. Narezan por in čebula. V ozadju nariban sir in parmezan v posodici. Popečena zelenjava. Popečena zelenjava levo. Desno stepena začinjena jajca. Sestavine v ponvi. Potresen sir čez ostale sestavine. Fritata pripravljena za pečico. Pečena fritata. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: –…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

[sg_popup id=1]