Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Carski praženec / šmorn z mletimi lešniki

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1-2 osebi. SESTAVINE: 1/3 vrečka pecilnega praška 1 jajce 2-3 žlice olja 8 žlic mleka 1 žlica sladkorja 3 žlice moke 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja 2 žlici mletih lešnikov 1 žlička lešnikove esence – po želji OPIS PRIPRAVE: Jajce in sladkor penasto umešamo. Nato dodamo moko, mleko, pecilni…

Preberi več

Jabolčni kompot

ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 15 jabolk– približno 4 litri vode – 4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega sladkorja– 4 klinčki– 1 žlica cimeta OPIS PRIPRAVE: Jabolka olupimo in jim odstranimo peške, muho in pecelj. Narežemo jih na šestine in zalijemo z vodo, v katero dodamo klinčke. Vode prilijemo toliko…

Preberi več

Testenine z drobtinami

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 3-4 žlice masla – 5-6 žlic drobtin – ščepec soli – 70-80 g testenin OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo. V ponvi segrejemo maslo na srednji vročini in mu dodamo drobtinice. Drobtinice vmešamo v maslo in jih kakšno minutko pečemo. Ko postanejo malce bolj rjave barve…

Preberi več

Jabolčna čežana s kislo smetano in žganjem

ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 8 oseb. SESTAVINE: – 15 jabolk – približno 4 litri vode – 4 žlice sladkorja– 1 vrečka vanilijevega sladkorja– 4 klinčki– 1 žlica cimeta– 10 žlic kisle smetane– 3 žlice sadnega žganja OPIS PRIPRAVE: Jabolka olupimo in jim odstranimo peške, muho in pecelj. Narežemo jih na šestine in zalijemo…

Preberi več

Pečena telečja pečenka s čebulo

ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3ure Za 8 oseb. SESTAVINE: – 2,5 kg telečjega mesa – 1 čebula – 8-9 žlic olja – ščepec soli in popra OPIS PRIPRAVE: Meso začinimo z naštetimi sestavinami, ki jih probamo čimbolje vtreti v meso. Čebulo narežemo na kolobarje debeline polovice centimetra in jo prav tako dodamo k mesu. Meso…

Preberi več

Buhtlji s slivovo marmelado

Pripravljeno testo.   Razvaljano in razrezano testo.   Dodana marmelada. (zmanjkalo slivove, zato je na sliki še malo marelične;))   Valjanje nepečenega buhteljna skozi stopljeno mlačno maslo.   Nepečeni buhtlji. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure Za 30-40 buhtljov SESTAVINE: – 1 liter mleka – 250 g masla – 1,5 žlice soli – 3 žlice…

Preberi več

[sg_popup id=1]