Kompot iz kutin in jabolk

Pripravljene vse sestavine za kuhanje. Ob strani kutine.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 30-35 minut Za 6 večjih skledic kompota – 6 oseb. SESTAVINE: – 2 večji kutini – 3 manjša jabolka – 5 klinčkov – 1 palčka cimeta ali 1 čajna žlička cimeta v prahu – 3-4 žlice sladkorja OPIS…

Preberi več

Praznični Miklavževi parkeljni / parklji

 Samo za vas domači recept za praznične parkeljne. Pripravljene sestavine.   Zdrobljen nevzhajan kvas v sladkanem mleku.   Pokrit kvas.   Vzhajan kvas.   Maslo, sladkor, olje v luknjici sredi moke.   Grobo mešanje prej naštetih sestavin.   Dodajanje sladkanega mleka s kvasom.   Grobo vmešane sestavine.   Odstranjevanje grobo zmešanih sestavin na kuhinjsko površino….

Preberi več

Ajdovi štruklji z orehovim nadevom in brusnično marmelado

Moki v posodah. V železni posodi soljena voda.   Ajdova moka poparjena z soljeno vodo.   Zmleti orehi, čokolada v prahu in sladkor v posodi.   Narejeni nadev.   Zmešane sestavine za testo pred gnetenjem.   Zvaljano zgneteno testo.   Namazano testo z nadevom.   Namaščena aluminijasta folija in potresena z drobtinami.   Zviti štrukelj….

Preberi več

Pasulj

Vsebina posode po kuhanju 1,5 ure. Na sliki skuhano meso, čebula, in še ne skuhan fižol. Odstranjena kuhana čebula, zalita s tekočino iz posode. Odstranjeno kuhano meso. Zmiksana čebula z paličnim- električnim mešalnikom. Popražena paprika v prahu. Popražena paprika v prahu zalita s tekočino iz posode. Vse sestavine v posodi v pripravi na še dobro…

Preberi več

Porova fritata z drobnjakom

Stepena jajca z drobnjakom, soljo, poprom in sladkorjem v posodi. Narezan por in čebula. V ozadju nariban sir in parmezan v posodici. Popečena zelenjava. Popečena zelenjava levo. Desno stepena začinjena jajca. Sestavine v ponvi. Potresen sir čez ostale sestavine. Fritata pripravljena za pečico. Pečena fritata. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 3-4 osebe. SESTAVINE: –…

Preberi več

Orehovi rogljički

Jajca, sol, olje in moka v posodi. Vzhajan kvas v sladkanem mleku. Pripravljeno testo. Narejen sneg za nadev. Dodajanje snega k zmletim orehom, cimetu, medu in sladkorju. Narejen orehov nadev. Razdeljeno testo na 4 dele. Tukaj se vidijole tri, ker se en del že valja. Razdeljen krog na osmine. Priprava posameznega trikotnika. Nadev na trikotniku….

Preberi več

Kuhana polenta z maslom

Mleko in koruzni zdrob. Kuhanje polente. Dodajanje masla polenti. Kuhana polenta z omako iz ostankov svinjske pečenke. ZAHTEVNOST: 2/5ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut Za 5-6 oseb. SESTAVINE: – 350 g koruznega zdroba– 1 liter mleka– 0,5-0,7 litra vode ( odvisno od željene gostote polente )– 50 g masla– približno čajna žlička soli– majhen ščepec popra– po…

Preberi več

Jabolčna čežana

Kuhana jabolka s cimetom in sladkorjem. ZAHTEVNOST: 1/5ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: – 4 jabolka– 1-2 l vode– 5 klinčkov/nageljnovih žbic– ščepec cimeta– sladkor OPIS PRIPRAVE:    Jabolka olupimo, jih razrežemo na četrtine ter jim odstranimo peške, pecelj in muhe. Nato vsako četrtino še razrežemo na tri dele, da nastanejo dokaj majhni…

Preberi več

[sg_popup id=1]