Anina kuhinja

Gosta bučkina juha z brezglutenskimi kruhovimi cmoki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za juho:
1 čebula
2 večja krompirja
2 cukini bučki – ali druge bučke po izbiri
1 strok česna
vejica peteršilja
ščepec popra
nekaj vejic drobnjaka
1/2 čajne žličke soli – po okusu
1-2 žlici kisle smetane
1 kos kruha – sama sem uporabila Schär brezglutenski kruh

Sestavine za kruhove cmoke:
300 gramov starega kruha – jaz sem uporabila Schär brezglutenski kruh
100 ml mleka
4 majhna jajca
2 žlici kisle smetane
2 stroka česna
1/2 čajne žličke soli
1 vejica svežega peteršilja
3-4 žlice Schär brezglutenskih drobtin

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo zmes za cmoke. Kruh narežemo ali nadrobimo na drobno. Prelijemo ga z vrelim mlekom in premešamo. V posodi zmešamo jajca, kislo smetano, narezan peteršilj, sol, nariban česen in prelijemo čez kruh. Dodamo drobtine in premešamo z rokami. Pustimo stati.

Narezano čebulo popražimo na žlici olja. Dodamo krompir in popražimo še tega. Dodamo česen. Ko zadiši, zalijemo z vodo da sestavine za centimeter pokrijemo. Dodamo sol, poper, peteršilj, drobnjak in zavremo. Ko zavre znižamo temperaturo in kuhamo 25-30 minut.

Iz zmesi oblikujemo cmoke. Če imamo parno posodo ali pečico jih polagamo na pomaščeno površino. Če ju nimamo jih povaljamo v drobtine in zavijemo v aluminijasto folijo. Parimo jih nekih 20 minut, ali kuhamo v soljenem kropu (če smo jih zavili v folijo) prav tako nekih 20 minut.

Juhi po preteklem času dodamo narezano bučko.

Kuhamo še 7-9 minut, nato pa dodamo kos kruha. Počakamo minuto da se namoči, nato pa vse skupaj fino spasiramo. Po okusu dosolimo, dodamo kislo smetano in postrežemo s kuhanimi cmoki.

Gosta bučkina juha z brezglutenskimi kruhovimi cmoki je odlična in nasitna ideja za kosilo. Zmes za kruhove cmoke lahko pripravite tudi dan ali dva vnaprej in na dan obroka skuhate le juho. 😉

Če komu pride prav informacija – do konca meseca oktobra (31. 10. 2021) Schär organizira veliko nagradno igro, v kateri lahko sodeluje kdorkoli, z nakupom brezglutenskega kruha Mastro Panettiere.

Do konca oktobra so na prodajnih mestih na voljo 3 različne vrste brezglutenskega kruha Mastro Panettiere (Classico, Cereale in Vital), polepljenega z roza nalepkami. Roza nalepka na embalaži omogoča sodelovanje v nagradni igri. Pod premazom (potrebno ga je popraskati kot srečko) se skriva unikatna koda, s katero lahko vsakdo takoj preveri, če je njegova unikatna koda dobitna. To sodelujoči preverijo na spletni strani nagradne igre, kamor jih vodi QR koda na roza nalepki (http://go.schaer.com/tv-si).

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[sg_popup id=1]