Sestavine:
Sestavine za biskvit:
4 jajca
160 gramov sladkorja
vrečka vanilin sladkorja
1 dcl sončničnega olja
1 dcl vode
200 gramov moke
1 polna čajna žlička pecilnega praška (ali vinskega kamna)
ščepec soli
Ostale sestavine:
400-500 gramov temne čokolade
groba kokosova moka
Postopek:
NatisniJajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Rumenjake skupaj s sladkorjema stepamo 5 minut, da zmes podvoji prostornino. Moko in pecilni prašek zmešamo. V vrč dodamo olje in vodo.
V treh delih menjajoče dodajamo moko s pecilnim praškom in vodo z oljem.
Mešamo le toliko da se sestavine povežejo, nato pa prelijemo v dobro namaščen in obložen pekač s papirjem za peko.
Položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 20-22 minut, da zobotrebec iz biskvita pride ven čist.
Biskvit popolnoma ohladimo. Ohlajenega zrežemo na kocke.
Čokolado stopimo. Kocke biskvita potapljamo v čokolado, nato pa naprej povaljamo po kokosu. Ohladimo da se čokolada strdi,nato pa postrežemo.