Anina kuhinja

Gratiniran brokoli s čilijem

Veselo sporočam, da sem danes po 14. dneh spet kuhala. :))) Sicer mi je fizioterapevtka odsvetovala kakršnokoli dvigovanje, vendar roko že vsaj lahko premikam. Zvedela sem namreč, da sem imela natrgane mišice v rami, in sem mislila, da bom še lep čas hrepenela po moji kuhinji, vendar so se mišice že začele lepo celiti. In po dooolgih dobrih 14 dneh, se spet počutim odlično.

Tako da sem danes, sicer ultra počasi, s pomočjo mojega najdražjega, spekla moj lepi brokoli, ki me je že dober teden gledal iz hladilnika.

Zanj potrebujete:

– 1 manjši brokoli
– 3 jajca
– 3-4 dcl mleka
– 3 žlice smetane za kuhanje
– 1-2 pekoča čilija
– 3 zravnane žlice moke
– ščepec popra, paprike v prahu in česna v prahu
– 1 čajna žlička soli
– 2 pesti naribanega parmezana
– 2-3 pesti naribane mocarele

Iz brokolija izrežete stržen in ga zavržete ali prihranite za kakšno juhico. Ostale dele položite v soljen krop za 3 minute, nato odlijete in dobro sperete z mrzlo vodo, da ustavite proces kuhanja.

Takšnega razporedite po pekaču. V posodi zmešate jajca, mleko, smetano, začimbe, moko, narezan čili, 1 pest parmezana.

Z dobro zmešano zmesjo prelijete brokoli.

Po vrhu potresete še preostali sir

in pekač položite v segreto pečico na 200 stopinj, za 30-40 minut.

 

Mmmm 🙂

Komentarji

  1. Lepo, da si spet tukaj. Zadnjič sem ti poslala komentar za čimprejšnje okrevanje, pa je šel kdovekam, ker sem potem dobivala po mailu čudna obvestila.
    No, vsekakor ta recept je odličen.
    Uspešno kuhanje in objavljanje receptov še naprej.
    Upam, da bo šel ta kom. uspešno skozi.

  2. Super, da si spet z nami. Še malo, pa boš v kuharski formi 🙂 Tale recept je krasen, ampak žal pri meni doma ne bi šel skozi, ker v naši 5-članski družini edino jaz obožujem brokoli. Mogoče ga pa kdaj pripravim za kakšno slavje. Med iskanjem "mehiških" jedi sem med tvojimi recepti odkrila super tortilje, ki jih bom pripravila za prijetelje konec tedna.

Komentarja ni mogoče oddati.