Anina kuhinja

Ocvrte / pohane marele

Gobice, gobice. Sama sicer nisem velika ljubiteljica, vendar obožujem ocvrte marele. Na splošno obožujem vse kar je ocvrto. :/ Ko sem bila manjša in sem bila res strastna sovražnica gob, so me doma vedno znali pretentati s tem, da so me prepričali, da so to dunajski zrezki. In večinoma jim je uspelo. 🙂 S časom sem potem ugotovila, da sem bila le trmoglava in mi je bil okus všeč, pa čeprav je bila to goba. Tako da zdaj vedno prav z veseljem ugriznem vanje.

Če se vam bodo zdele drobtine na slikah čudaške, vam sporočam, da so to domače grobe drobtine, ki jih pripravljam sama.

ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut

SESTAVINE:

– 2 klobuka
– 1 jajce
– 2-3 pesti drobtin
– 2 pesti moke
– dober ščep soli in popra
– tatarska omaka
– kruh

OPIS PRIPRAVE:

Marelam odrežemo stebla in klobuke razpolovimo, ter dobro operemo, da se znebimo vseh temnih madežev na njih. Sama sem si pomagala z nožkom. Oprane klobuke položimo na kuhinjsko krpo, da se malce osušijo.

Pripravimo si tri krožnike. V enega stresemo moko, v drugega drobtine in v tretjem stepemo jajca.

Klobuke nato najprej pomokamo, nato potopimo v stepena jajca in nazadnje še v drobtine. Če želimo debelo skorjo, postopek ponovimo.

Tako pripravljene cvremo v olju dokler ne postanejo zlato rjave barve.

Zraven postrežemo tatarsko omako in kruh.

Dober tek 😉