Dodajanje mleka z moko v omako. Končna omaka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 70 g testenin – 8-9 žlic kečapa – slab dcl mleka – 1 žlica moke – 1/2 čajne žličke sladkorja – mali ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo. V posodo zlijemo kečap ki smo…
Smetanova šampinjonova omaka
Celi šampinjoni. Čebula in česen. Dodan česen k popečeni čebuli. Narezani šampinjoni. Priprava omake. Končna omaka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 6-8 oseb. SESTAVINE: – 20 šampinjonov srednje velikosti – 2-3 čebule – 5-6 strokov česna – dober ščep peteršilja – mali ščep majarona – 250 ml…
Čokoladni bananin napitek ali frape
ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – dobra polovica banane – 3-4 čajne žličke kakava – 2 dcl mleka – po želji stepena smetana OPIS PRIPRAVE: Banano narežemo v električni mešalnik in ji dodamo mleko in kakav. Vse skupaj zmiksamo in po želji dodamo stepeno smetano. Veselo sladkanje!…
Umešana jajčka z lososom in porom
Rezanje lososa. Dodan losos k popečenem poru in čebuli. Dodano umešano jajce. Dodan sir. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 jajce – 1 pest lososa – 1/4 čebule – 1/3 manjšega pora – ščepec soli in popra – 1 žlica sira OPIS PRIRAVE: Jajce ubijemo…
Pečena hrustljava postrv
Soljena in popoprana fileja. Peka filejev. Pečena hrustljava postrv s tržaško omako. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 2 večja postrvina fileja – 3-4 žlice moke – dober ščep soli in popra – 1-2 dcl olja OPIS PRIPRAVE: Postrv posolimo in popopramo. Povaljamo jo po moki, ali…
Ameriške palačinke z rozinami
Dodane rozine v narejeno zmes. Končna zmes. Peka palačink. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 15-20 palačink. SESTAVINE: – 1-2 pesti rozin – 20 žlic moke – 4 jajca – 1 vrečka pecilnega praška – 20 žlic mleka – 2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1 vrečka vanilijevega sladkorja…
Solatne testenine s pestom, mocarelo in paradižnikom
Narezan paradižnik in skuhane testenine v posodi. Dodana narezana mocarela in pesto. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 120 g polžkov – testenin – 2 paradižnika – 2-3 pesti narezane mocarele – 2-3 čajne žličke pesta genovesse – ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Ohlajenim dodamo…
Testenine z mletim mesom in rumeno papriko
Narezana paprika in čebula. Popečena paprika in čebula. Popečeno meso z dodatkom vina. Zgostitev. Končna omaka. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: -100 g mletega mesa – 80-90 g špaget – polovica manjše čebule – tretjina rumene paprike – polovica dcl belega vina – ščepec soli…
Smetanova breskvina torta z mascarpone sirom
Presejanje moke v zmes za biskvit. Biskvit v pekaču. Pečen biskvit. Vmešavanja sira v stepeno smetano. Prva namočena plast biskvita z narezanimi breskvami. Dodajanje kreme. Prva plast končana. Vlaženje druge plasti biskvita. Sestavljena torta. Končni smetanov premaz. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure ( skupaj…
Pečene banane z medom in mandlji
Peka banan na medu. Pečene banane. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 4 čajne žličke medu – 2 žlici mandeljevih lističev OPIS PRIPRAVE: Banano narežemo na koščke debeline 1 centimetra ali malo manj. V ponvi segrejemo med in madeljeve lističe. Nato dodamo narezano banano in…