Anina kuhinja

Smetanova šampinjonova omaka

Celi šampinjoni.   Čebula in česen.   Dodan česen k popečeni čebuli.   Narezani šampinjoni.   Priprava omake.   Končna omaka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 6-8 oseb. SESTAVINE: – 20 šampinjonov srednje velikosti – 2-3 čebule – 5-6 strokov česna – dober ščep peteršilja – mali ščep majarona – 250 ml…

Preberi več

Pečena hrustljava postrv

Soljena in popoprana fileja.   Peka filejev.     Pečena hrustljava postrv s tržaško omako. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 2 večja postrvina fileja – 3-4 žlice moke – dober ščep soli in popra – 1-2 dcl olja OPIS PRIPRAVE: Postrv posolimo in popopramo. Povaljamo jo po moki, ali…

Preberi več

Ameriške palačinke z rozinami

Dodane rozine v narejeno zmes.   Končna zmes.   Peka palačink.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 15 minut Za 15-20 palačink. SESTAVINE: – 1-2 pesti rozin – 20 žlic moke – 4 jajca – 1 vrečka pecilnega praška – 20 žlic mleka – 2 žlici sladkorja – mali ščepec soli – 1 vrečka vanilijevega sladkorja…

Preberi več

Solatne testenine s pestom, mocarelo in paradižnikom

Narezan paradižnik in skuhane testenine v posodi.   Dodana narezana mocarela in pesto.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 20 minut Za 2-3 osebe. SESTAVINE: – 120 g polžkov – testenin – 2 paradižnika – 2-3 pesti narezane mocarele – 2-3 čajne žličke pesta genovesse – ščepec soli OPIS PRIPRAVE: Testenine skuhamo in ohladimo. Ohlajenim dodamo…

Preberi več

Testenine z mletim mesom in rumeno papriko

Narezana paprika in čebula.   Popečena paprika in čebula.   Popečeno meso z dodatkom vina.   Zgostitev.   Končna omaka.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: -100 g mletega mesa – 80-90 g špaget – polovica manjše čebule – tretjina rumene paprike – polovica dcl belega vina – ščepec soli…

Preberi več

Smetanova breskvina torta z mascarpone sirom

Presejanje moke v zmes za biskvit.   Biskvit v pekaču.   Pečen biskvit.   Vmešavanja sira v stepeno smetano.   Prva namočena plast biskvita z narezanimi breskvami.   Dodajanje kreme.   Prva plast končana.   Vlaženje druge plasti biskvita.   Sestavljena torta.   Končni smetanov premaz.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2-3 ure ( skupaj…

Preberi več

Pečene banane z medom in mandlji

Peka banan na medu.   Pečene banane.   ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut Za 1 osebo. SESTAVINE: – 1 banana – 4 čajne žličke medu – 2 žlici mandeljevih lističev OPIS PRIPRAVE: Banano narežemo na koščke debeline 1 centimetra ali malo manj. V ponvi segrejemo med in madeljeve lističe. Nato dodamo narezano banano in…

Preberi več

[elfsight_instagram_feed id="1"]