Anina kuhinja

Brezmesna enolončnica s fižolom in testeninami

Praženje čebule.   Dodan narezan krompir k prepraženi čebuli.   Še neskuhana enolončnica z dodanimi začimbami.   Na koncu dodan paradižnikov koncentrat v že bolj ali manj končani enolončnici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 srednje velika čebula – 4 srednje veliki krompirji – 4 pesti testenin ( svedrčkov…

Preberi več

Sirove francoske štručke

Moka, sol in olje v posodi. Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v luknjico na sredini moke. Dodajanje sira v testo. Surovi sirovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode – 25 g kvasa – 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke – 1 zravnana…

Preberi več

Rolada z mascarponejevo kremo in višnjami

Stepen sneg ob ostalih sestavinah.   Končana zmes za rolado.   Pečen biskvit za rolado.   Prevrnjen biskvit na zelo vlažni kuhinjski krpi. Peki papir še ni odstranjen.   Odstranjen peki papir. Biskvit potresen z sladkorjem v prahu.   Vmešavanje mascarpone sira v stepeno sladko smetano.   Zvijanje rolade skupaj s servetom.   Odvita ohlajena…

Preberi več

Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo

V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula.   V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk )   Narezan del hobotnice.   Narezane vse sestavine razen peteršilja.   ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…

Preberi več

Smetanova porova juha

Narezana čebula ( polovica navadne in polovica vijolične )   Rezanje krompirja. V ozadju  por.   Praženje zelenjave.   Nezmiksana juha. Poleg nje narezan por, ki ga bomo dodali nazadnje.   Miksanje juhe s paličnim mešalnikom.   ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS KUHANJA: 50 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 večji por…

Preberi več

Pečene bučke obložene s kuhanim pršutom in sirom

Narezana bučka poleg naribanega sira in kuhanega pršuta. Obložene bučke pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 10 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 1 srednje velika cukini bučka – 5 rezin kuhanega pršuta – približno 100 g naribanega sira za gratiniranje – ščepec soli – 2 žlici olivnega olja OPIS PRIPRAVE:…

Preberi več

Smetanova kumaričina omaka s česnom

Olupljeni kumari, česen in peteršilj.   Rezanje kumar.   Praženje česna.   Dodajanje začimb na kumare in česen.   Omaka med pokuhavanjem vode ali jušne osnove.   Smetanova kumaričina omaka s česnom ob pečenem krompirju s korenjem in peteršiljem. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut ( skupaj s kuhanjem) Za 2-3 osebe. Sestavine: – 2…

Preberi več