Praženje čebule. Dodan narezan krompir k prepraženi čebuli. Še neskuhana enolončnica z dodanimi začimbami. Na koncu dodan paradižnikov koncentrat v že bolj ali manj končani enolončnici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 1 ura Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 srednje velika čebula – 4 srednje veliki krompirji – 4 pesti testenin ( svedrčkov…
Sirove francoske štručke
Moka, sol in olje v posodi. Vzhajan kvas v sladkani vodi. Vlivanje kvasa v luknjico na sredini moke. Dodajanje sira v testo. Surovi sirovi francoski štručki. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 2 uri Za 2 štručki. SESTAVINE: – 0,25 litra vode – 25 g kvasa – 2-3 žličke olja – 0,5 kg moke – 1 zravnana…
Rolada z mascarponejevo kremo in višnjami
Stepen sneg ob ostalih sestavinah. Končana zmes za rolado. Pečen biskvit za rolado. Prevrnjen biskvit na zelo vlažni kuhinjski krpi. Peki papir še ni odstranjen. Odstranjen peki papir. Biskvit potresen z sladkorjem v prahu. Vmešavanje mascarpone sira v stepeno sladko smetano. Zvijanje rolade skupaj s servetom. Odvita ohlajena…
Solata iz hobotnice s krompirjem, česnom in čebulo
V ozadju narezan kuhan krompir. Spredaj narezana čebula. V ozadju narezan krompir, čebula, česen. Spredaj skuhana nenarezana hobotnica. ( za lovkami se vidi klobuk ) Narezan del hobotnice. Narezane vse sestavine razen peteršilja. ZAHTEVNOST: 3/5 ČAS PRIPRAVE: 20- 30 minut ČAS KUHANJA: približno 2 uri Za polno večjo skledo. SESTAVINE: –…
Umešana jajčka z lisičkami
Narezan česen, čebula, peteršilj in lisičke. Popečen česen in čebula. Popečen česen, čebula in lisičke. Vse sestavine v posodici. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS KUHANJA: 20 minut ( všteto praženje čebule in končno kuhanje ) Za 2 osebi. SESTAVINE: – pest lisičk – 1 mala čebula – 2 stroka…
Tunini polpeti z gorčico
Popečena čebula. Vse sestavine v posodi. Ustvarjanje polpetov. Peka polpetov. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 7-8 minut Za 5 polpetov. SESTAVINE: – 1 mala čebula – 2 beli štručki ( skupaj 120 g ) – 2 mali konzervi s tuno – 1 jajce – 1 žlica gorčice –…
Pečen krompir s korenjem in peteršiljem
Opran in olupljen krompir in korenje, na peki papirju, na pekaču. Narezan krompir in korenje z začimbami, pred peko. Pečen krompir s korenjem in peteršiljem on smetanovi kumaričini omaki s česnom. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut Za 2 osebi. SESTAVINE: -6 manjših krompirjev – 4 srednje veliki korenčki – 4 žlice olivnega…
Smetanova porova juha
Narezana čebula ( polovica navadne in polovica vijolične ) Rezanje krompirja. V ozadju por. Praženje zelenjave. Nezmiksana juha. Poleg nje narezan por, ki ga bomo dodali nazadnje. Miksanje juhe s paličnim mešalnikom. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut ČAS KUHANJA: 50 minut Za 5 oseb. SESTAVINE: – 1 večji por…
Pečene bučke obložene s kuhanim pršutom in sirom
Narezana bučka poleg naribanega sira in kuhanega pršuta. Obložene bučke pred peko. ZAHTEVNOST: 1/5 ČAS PRIPRAVE: 10 minut ČAS PEKE: 10 minut Za 3 osebe. SESTAVINE: – 1 srednje velika cukini bučka – 5 rezin kuhanega pršuta – približno 100 g naribanega sira za gratiniranje – ščepec soli – 2 žlici olivnega olja OPIS PRIPRAVE:…
Smetanova kumaričina omaka s česnom
Olupljeni kumari, česen in peteršilj. Rezanje kumar. Praženje česna. Dodajanje začimb na kumare in česen. Omaka med pokuhavanjem vode ali jušne osnove. Smetanova kumaričina omaka s česnom ob pečenem krompirju s korenjem in peteršiljem. ZAHTEVNOST: 2/5 ČAS PRIPRAVE: 30-40 minut ( skupaj s kuhanjem) Za 2-3 osebe. Sestavine: – 2…