Anina kuhinja

Bananin kruh s čokoladnimi kapljicami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 60 minut

Količina: za pekač velikosti 23x13 cm

Sestavine:

  • 115 gramov masla
  • 150 gramov sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja ali čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 190 gramov moke
  • 5 gramov sode bikarbone
  • 1/3 čajne žličke soli
  • 115 gramov kisle smetane
  • 60 gramov BAM čokoladnih kapljic ali zdrobljene jedilne čokolade
  • 2-3 srednje velike zelo zrele banane

Postopek:

Natisni
  1. V posodi penasto umešamo maslo pri sobni temperaturi, sladkor in vanilijev sladkor. Ko so sestavine dobro povezane, z električnim mešalnikom vmešamo vanje vsako jajce posebej.
  2. V manjši posodi zmešamo moko, sodo bikarbono in sol ter tako pripravljeno zmes postopoma vmešamo v zgoraj opisano jajčno-masleno maso.
  3. Nazadnje dodamo še kislo smetano, čokolado in na drobno narezane banane.
  4. Vsebino prelijemo v dobro namaščen pekač, ki ga pred tem lahko obložimo s papirjem za peko.
  5. Testo pečemo pri 180 °C60 minut oziroma toliko časa, dokler iz kruha ne izvlečemo čistega zobotrebca, če ga zapičimo vanj.
    Pečen kruh pustimo v pekaču vsaj deset minut, da se malo ohladi, nato pa ga vzamemo ven in postrežemo.Kruhu lahko za dodaten okus, dodate tudi pest narezanih orehov.

Ne vem, kako je pri vas, ampak sama se pogosto zalotim, da kupim preveč banan in takrat se soočam s težavo, da prehitro postanejo preveč zrele. Takšne potem nesrečno počivajo v moji posodi za sadje. No, najboljši način, da se jih v takem stanju porabi, je vsekakor peka.

Priprava bananinega kruha je nadvse preprosta in kar je najbolj pomembno, prezrele banane spremeni v poslastico. Zelo priporočam. 😉

Recept je eden izmed receptov v moji novi kuharici, ki jo lahko naročite preko moje spletne trgovine – tukaj.

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.