Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Klasične palačinke

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 10 večjih palačink

Sestavine:

 • 12 zravnanih žlic pšenične moke
 • 2,1 dcl mleka
 • 4 jajca
 • 4 žlice sončničnega olja
 • mali ščepec soli
 • 1 vrečka vanilijevega sladkorja ali čajna žlička vanilijeve esence

Postopek:

Natisni
 1. Jajca ubijemo v posodo. Dodamo jim vanilijev sladkor ali esenco, ter ščepec soli. Z ročnim mešalnikom jih stepamo, dokler ne postanejo svetlo rumene barve in se količina zmesi podvoji.
 2. V merilni lonček zmerimo količino mleka.
  V zmes z jajci vlijemo mleko, dodamo olje in presejemo moko. Vse sestavine zmešamo z ročnim mešalnikom, da se dobro povežejo. Pazimo da v zmesi ne ostanejo grudice. S tem, ko smo v zmes dodali olje, ni potrebne nobene dodatne maščobe za peko.
 3. Na štedilniku segrejemo palačinkarico. Segrejemo jo na temperaturo, ki je le odtenek nižja od najvišje. (8/9)Pripravimo si dva krožnika, zajemalko in lopatico.
 4. Zmes za palačinke zlijemo na palačinkarico in jo med zlivanjem premikamo, da se zmes enakomerno razlije.
  Počakamo da zmes za palačinke zamatira, nato pa jo obrnemo, pečemo še na drugi strani nekaj trenutkov in odstranimo na krožnik.Pečeno palačinko položimo na krožnik in jo pokrijemo z drugim krožnikom, da čimdlje ohranimo toploto.

 5. Pečene palačinke postrežemo z željenim nadevom ali namazom. Če jih ne postrežemo takoj, jih pustimo pokrite s krožnikom, da se ne osušijo.

Izpopolnjen recept za palačinke, ki se pri nas doma vsaj enkrat tedensko znajdejo na meniju. 🙂