Piščančja gosta obara s pajkom iz listnatega testa

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 jušni posodici

Sestavine:

  • 400 gramov piščančjih prsi
  • 1/2 čebule
  • 2 manjša korenja
  • 1 srednje velik krompir
  • ščepec belega popra, muškatnega oreščka in peteršilja
  • sol po okusu
  • 600 ml vode (še bolje- jušne osnove)
  • 1 pest zamrznjenega graha
  • 2 zravnani žlici moke
  • 2 žlici masla
  • 2 dcl mleka
  • 200 gramov listnatega testa
  • 1 jajce
  • črn ali zelen poper v zrnu

Postopek:

Natisni
  1. Najprej pripravite pajke. Stepete 1 jajce. Pripravite si večji peki papir, kjer boste pajke sestavljali.
    Izrežete krog v velikosti vaše jušne posodice ali ramekina.

  2. Krog postavite na peki papir in ga na tanko premažete s stepenim jajcem. Oblikujete manjši pravokotnik, na katerega boste pričvrstili noge.

  3. Pravokotnik položite na sredino kroga in ga prav tako namažete s stepenim jajcem. Izrežete 4 dolge in tanke trakove. Pričvrstite jih na pravokotnik, tako da dobite 8 nog.

  4. Izrežete malce večji pravokotnik in ga tesno zvijete v trup. Izrežete še malce ožji pravokotnik, in ga oblikujete v glavico. Oboje pritrdite na pritrjene noge. Ponovno premažete z jajcem in vtisnete oči, za katere uporabite cela zrna popra.

  5. Pripravljene pajke položite za čas kuhanja obare v hladilnik, da se testo ohladi in se vam med peko ne bo razlezlo.
  6. V posodi najprej popečemo na drobno narezano čebulo. Ko se spusti in nežno zarumeni, dodamo narezano piščančje meso.

  7. Vsebino solimo, popopramo in ji dodamo muškatni orešček, ter peteršilj. Meso pražimo toliko časa, da se obarva.

  8. Nato pa mu dodamo na drobno narezan krompir in korenje. Pražimo dokler se na dnu posode ne prime nekaj sestavin in se dno rjavo obarva. Takrat zalijemo z juho ali vodo. Pokrijemo in zavremo. Ko zavre, temperaturo znižamo na manjšo in obaro kuhamo nadaljnih 15 minut.

  9. Po tem času dodamo zamrznjen grah in vse skupaj kuhamo še dobrih 5 minut. Medtem pripravimo drugi del obare.

  10. V kozici segrejemo maslo. Ko se stopi, dodamo moko in jo pražimo toliko časa, da se nekaj časa dobro peni. Takrat je kuhana. Pazimo, da ne spremeni barve v rjavo. Ko je moka skuhana, zalijemo z mlekom.

  11. Vsebino zavremo da se zgosti, nato pa jo med rednim mešanjem prilijemo v skuhano obaro. Obaro zavremo, da se tudi ta zgosti, nato pa jo prelijemo v jušne posodice. Napolnimo jih skoraj do vrha.

  12. Na vrh položimo pripravljene pajke in vse skupaj položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 10-15 minut (ko se testo zlato rjavo obarva je pečeno).

  13. Obaro postrežemo.

Tako zelo slastna gosta obara, da se vam bo po njej sanjalo še nekaj časa. Da pa jo bodo z veseljem jedli tudi vaši najmlajši, pa poskrbijo pajkci na vrhu. 😉

Super ideja tudi za večerjo na noč čarovnic. 😉

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]