Anina kuhinja

Tortiljini zvitki s kuhanim pršutom in špinačo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: /

Sestavine:

 • 2 pšenični tortilji
 • 2 jajci
 • 2 žlici kisa
 • 4 zravnane žlice kremnega sira
 • ščepec soli in popra
 • 4 rezine kuhanega pršuta
 • 2 polni pesti mlade špinače
 • razpolovljene lesene palčke za ražnjiče

Postopek:

Natisni
 1. Jajci prelijemo s hladno vodo. Vodo solimo in ji dodamo kis ter jo zavremo. Posodo nato odstavimo, a jajci pustimo v vroči vodi še nadaljnjih 10 minut. Po tem času jih prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Tako pripravljene ohladimo.
  Ohlajene čim bolj fino zmečkamo z vilico in zmešamo s kremnim sirom. Namaz po potrebi posolimo in popopramo.

 2. Tortilji položimo na plastično folijo in ju premažemo z namazom. Zunanji krožni kolobar s širino dobrega centimetra naj ostane nenamazan. Za vsako tortiljo seveda porabimo polovico namaza.

 3. Čez namaz potresemo špinačo in jo z roko nežno pritrdimo na namaz.

 4. Pokrijemo še z dvema rezinama pršuta in tortilji čim tesneje zvijemo. Zviti tortilji zavijemo v plastično folijo in položimo v hladilnik.

 5. Ko se tortilji dobro ohladita, ju odvijemo iz folije in odrežemo stran konce zvitkov. Vanju v enakomernih razmakih zapičimo palčke ter ju narežemo. Lahko ju tudi najprej narežemo in se nato lotimo postavljanja palčk.

 6. Tortilje lahko pripravite že večer prej in se bodo potem dobro ohlajene še lepše rezale.

En izmed najenostavnejših prigrizkov, ki ga lahko pripravite že vnaprej za vaše goste. Poleg preprostosti očara tudi s svojim izgledom in saj veste kaj pravijo –jemo tudi z očmi.

Recept je eden izmed receptov v moji novi kuharici, ki jo lahko naročite preko moje spletne trgovine – tukaj.

Komentarji

 1. Ooo Ana, tole je pa res simpl, luštno in sigurno dobro 🙂 Sprobam ob prvi priliki! Pa še sestavine lahko kombiniraš na sto načinov in imaš lahko različne prigrizke, in to vnaprej pripravljene 😛

 2. Ja, so v hladilniku! 🙂 Sem naredila različne, valda pa sem mogla en zvitek načet in probat pred spanjem 😉 Suuuper so, enostavni, lepi in dobri! Sem pa tud tortilje naredila domače, po tvojem receptu….mmmmmm 😛

  1. Katja odlično. Najlepša hvala, ker si sporočila. Res sem vesela, da so dobro uspele. 🙂 Pa še domače tortilje. Mmm to je blo pa dobro. 😉

Komentarja ni mogoče oddati.