Anina kuhinja

Ajdovi piškoti z marelično marmelado in orehi

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 13 minut

Količina: 20 piškotov

Sestavine:

  • 125 gramov masla sobne temperature
  • 1 jajce
  • 1 vanilijev strok
  • 100 gramov sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 60 gramov jedilnega ali koruznega škroba
  • 100 gramov ajdove moke
  • 100 gramov pirine moke
  • 10 čajni žličk marelične marmelade
  • 20 jedrc orehov

Postopek:

Natisni
  1. Najprej z električnim mešalnikom penasto umešamo maslo sobne temperature s sladkorjem v prahu in vanilijevim sladkorjem.

  2. Dodamo jajce in ponovno hitro zmešamo.

  3. Nato dodamo še pirino in ajdovo moko, jedilni oz. koruzni škrob in pecilni prašek.

  4. Dobimo dokaj mehko zmes, iz katere oblikujemo hlebčke. Hlebčkom s kuhalnico izdolbemo lunkje, v katero bomo nadevali marmelado

  5. Oblikovane piškote postavimo za vsaj eno do dve uri (lahko tudi čez noč) v hladilnik. Med hlajenjem se bo maslo strdilo in postali bodo bolj čvrsti.
  6. Ohlajene preložimo na pekač obložen s papirjem za peko in nadevamo z marmelado, ter čeznjo položimo orehe.

  7. Pripravljene piškote položimo v pečico, segreto na 180 °C za 13–15 minut.Piškote, ki niso uspeli na prvi pekač za vmesni čas položimo v hladilnik, da se maslo ne bi stopilo.
  8. Pečene piškote pustimo nekaj minut na pekaču (topli so na otip zelo krki, ko se ohladijo postanejo čvrsti), da se deloma ohladijo, potem pa jih prestavimo na servirni krožnik ali v posodo za piškote.

Tako okusni, bogati in preprosti ajdovi piškoti so popolni za obdarovanja. 🙂

Komentarji

  1. Pozdravljeni.

    za praznovanje sem spekla piškote po vaših receptih. Piškoti so odličnega okusa. Otrokom so zelo všeč. Vendar pa so vsi po enem dnevu postali mehki, niso ostali hrustljavi. Shranila pa sem jih v res dobro zaprti posodi. Kaj sem naredila narobe, oziroma zakja se tako zmehčajo?
    Hvala za pomoč.

    Katarina Mele

Komentarja ni mogoče oddati.

[sg_popup id=1]